Samen - Care

In care kampen zorginstellingen met een tekort aan gekwalificeerd personeel. En toch wil je geen concessies doen aan de kwaliteit van de zorg. Veel taken kosten zorgmedewerkers echter onevenredig veel tijd. Terwijl die taken ook kunnen worden uitgevoerd door medewerkers die wel affiniteit met de sector hebben, maar niet dezelfde zorgdiploma’s vereisen. Dat is Samen, een initiatief van Gom Zorg om de werkdruk in de care te verlichten.

Het personeelstekort in care loopt de komende jaren alleen nog maar verder op. Als zorginstelling merk je dat het meer moeite kost goede mensen binnen te halen. Dat leidt tot een hoge werkdruk bij de mensen die nog wel in de zorg werken. En die hogere werkdruk gaat onherroepelijk ten koste van de aandacht die ze kunnen besteden aan cliënten. Geen ideaal scenario. Maar hoe houd je de dienstverlening ook in een tijd als deze op niveau?

Wat 'Samen' van Gom zorg voor klanten betekent.

Inzicht krijgen in de bespaarpotentie bij jou?

Een voorbeeldcalculatie laat zien hoeveel je kunt besparen door te kiezen voor Samen. Vraag hieronder de factsheet aan met voorbeeldcalculatie, die een goed inzicht geeft in de bespaarpotentie van Samen.

FACTSHEET OPVRAGEN

Doe het Samen. Met Gom Zorg

Met Samen bieden we een totaaloplossing om de hoge werkdruk in de zorg te verlichten. We ondersteunen je organisatie op drie terreinen: welzijn, facilitair en techniek.

  • Welzijn: medewerkers met een grote affiniteit met de zorg dragen bij aan de dagelijkse zorg voor cliënten, bijvoorbeeld als huiskamerondersteuner of zorgondersteuner.
  • Facilitair: onze facility hosts nemen de rol van gastheer of - vrouw op zich, pakken de telefoon op en brengen thee of koffie rond.
  • Techniek: een handyman biedt technische ondersteuning en regelt eenvoudige klusjes.
Gom - Samen Care bij zorginstellingen

Samen: structuur aan ondersteuning

Als specialist in de zorg zijn we bij Gom Zorg altijd al gewend om bijvoorbeeld even bij te springen bij een zorgmedewerker als de situatie daarom vraagt. Dat is voor onze medewerkers niets bijzonders. Met Samen geven we er meer structuur aan mee. Ook werken we ervoor met andere medewerkers. Die zijn één voor één bekend met de zorg en hebben ook ervaring met de taken waarvoor zij worden ingezet.

Lees meer over Samen bij zorginstelling Daelzicht

een schoonmaakmedewerker van Gom Zorg maakt een praatje met een bejaarde dame in haar woonkamer

Samen verlaagt de personele kosten

De zorg heeft te maken met krappe budgetten. Ook daar schiet Gom Zorg te hulp met Samen. Onze medewerkers drukken minder op het personeelsbudget dan een zorgmedewerker. Daarom is het kostenefficiënter om die boterham te laten serveren door onze medewerkers.

Foto van Luc Trommelen, operationeel manager Gom

Meer weten over Samen in care?

Neem contact op met Gom Zorg om de mogelijkheden van Samen in de care voor jouw situatie te bespreken. Laat jouw gegevens achter in het contactformulier, dan nemen wij hierover contact met je op.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Of neem zelf contact op met Luc Trommelen, dé specialist van Samen. Dit kan telefonisch via 06 57 54 31 58  of per e-mail naar ltrommelen@gom.nl