Onderhoud tapinstallaties

Om een perfect glas bier te tappen is het van groot belang dat jouw tapinstallatie goed onderhouden wordt. Het serveren van een lekker glas bier is tenslotte een vak apart. Het gaat om meer dan alleen de juiste tapdruk, temperatuur en een mooie schuimkraag.

Expert in onderhoud tapinstallaties

Bij Tapwacht ben je aan het juiste adres voor periodiek onderhoud; wij zijn al 40 jaar expert op het gebied van het reinigen van tapinstallaties. Wij onderhouden alle soorten bier-, wijn-, frisdrankinstallaties en koelingen.

Benieuwd hoe Tapwacht jou kan helpen?       NEEM CONTACT MET ONS OP    VRAAG OFFERTE AAN

Tapwachter reinigt leidingen tankbier

Reinigen leidingen

Om een perfect glas bier te tappen is het van groot belang dat jouw tapinstallatie goed
onderhouden wordt. 

Tapwachter bezig met technisch onderhoud aan tapinstallatie

Technisch onderhoud

Om de tapinstallatie in optimale conditie te houden, is het van belang om jouw bier-, wijn-, frisdrank- of koeling jaarlijks grondig te laten reinigen en inspecteren op gebreken.

Tapwacht - Onderhoudspakketten

Onderhoudspakketten

Wanneer je gebruik maakt van een tapinstallatie is het van belang deze goed te onderhouden. Dit geldt zowel voor het reinigen van de installatie, als voor het technisch onderhoud.

FAQ - onderhoud tapinstallaties

Als je een waardebon ontvangen hebt ontvangen van de brouwerij en een Basis, Plus of All-in onderhoudsovereenkomst met ons afsluit is de eerste reiniging gratis. Zie voor meer informatie de pagina 'onderhoudspakketten'.

 

Ook voor het (op afroepbasis) reinigen van een mobiele bar kun je bij Tapwacht terecht. Maak hiervoor online een afspraak

Hoewel er geen wettelijke verplichting bestaat om onderhoud te laten plegen, is frequent onderhoud altijd aan te bevelen. Alle brouwerijen, de Voedsel- en Warenauthoriteit en HACCP adviseren de installatie frequent te laten reinigingen door een professionele partij. De meeste brouwerijen stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het product en daarmee ook aan het schoonhouden van de leidingen en installatie.

De kosten voor het reinigen van de tapinstallatie zijn afhankelijk van een aantal factoren: het type installatie, de reinigingsfrequentie en het aantal kranen. Vraag een offerte voor onderhoud aan, dan sturen wij zo snel mogelijk een vrijblijvende prijsopgave toe.

Zonder frequent onderhoud raakt een installatie na verloop van tijd vervuild. De in het bier aanwezige micro-organismen vermenigvuldigen zich in een rap tempo. Vervuiling is niet alleen onhygiƫnisch, maar zorgt er ook voor dat de installatie op den duur storingsgevoeliger wordt.
Vervuiling herken je aan de volgende symptomen:

  • Troebel bier
  • Geurafwijkingen van het bier
  • Smaakafwijkingen van het bier
  • Verkleurde bierleidingen

De tapwachter sluit zijn professionele spoelapparaat aan op de tapleidingen. Vervolgens wordt er een reinigingsmiddel met speciale sponsbal, onder hoge druk, door de leidingen gespoeld.

Door de grove structuur van de sponsbal wordt het vuil aan de binnenkant van de leidingen volledig weggeschuurd. Ondertussen maakt de tapwachter de bierkranen grondig schoon. Daarbij inspecteert hij de tapinstallatie op gebreken en vervangt hij klein materialen, zoals rubbers. Na 1 reinigingsbeurt is de tapinstallatie weer blinkend schoon!