Solar Cleaning voorkomt rendementsverlies

Schoonmaak van zonnepanelen is essentieel voor het behoud van jouw rendement. Als pv-panelen periodiek niet goed worden gereinigd, vermindert de opbrengst fors. Afhankelijk van de locatie kan het productieverlies wel 3 tot 10 procent per jaar bedragen. Solar Cleaning van Gom Specialistische Reiniging is een innovatieve service voor de schoonmaak van pv-panelen op schuine en platte daken voor de zakelijke markt. 

Reiniging van zonnepanelen is noodzakelijk. Jouw panelen vervuilen door een groot aantal oorzaken zoals Saharazand, regen, fijnstof, vervuiling door vogels, stof van de akkerbouw en bladeren. Een investering in zonne-energie levert daardoor op termijn steeds minder rendement op. Met een speciaal hiervoor ontwikkelde machine, de Solar Max, maakt Gom Specialistische Reiniging de panelen grondig én veilig schoon.

Beter dan handmatige reiniging

Het solar-cleaning-apparaat van Gom Specialistische Reiniging reinigt zonnepanelen

Als pv-panelen al worden schoongemaakt, gebeurt dat nu nog met de hand. De kans bestaat daardoor dat het oppervlak niet volledig wordt gereinigd. Of dat panelen beschadigen. Ook is het geen optimale methode vanuit het oogpunt van de efficiency.

"Onze zonnepanelen shinen weer!
Ze zijn op een superslimme manier goed, snel en betaalbaar gereinigd."

Bernadette van Gigch, Energiemanager Vastgoed Parnassia Groep

Zonnepanelen schoonmaken met de Solar Max: de voordelen

  • Zowel voor schuine daken als voor platte dagen inzetbaar.
  • Reiniging met osmosewater: geen waterdruppels die zich hechten aan het oppervlak.
  • Ook voor hogere gebouwen geschikt in combinatie met een hoogwerker (machine is demontabel).
  • Veilig toepasbaar: zachte borstels beschermen uw kostbare investering.
  • Vriendelijker in gebruik voor de schoonmaker dan de wassteelmethode.

De werkplek van...Sander Henten

Medewerker Sander Henten staat met de Solar Max op het dak om zonnepanelen te reinigen; deze afbeelding staat in een kader met daarin in een lichtblauw vlak zijn naam en functie

Sander Henten is een van de twee ‘Solar Max operators’ van Gom Specialistische Reiniging. Met zijn Solar Max ontdoet hij de zonnepanelen van vervuiling en verhoogt daarmee het rendement fors.

Lees zijn verhaal in ‘De werkplek van…’.

Reiniging met de Solar Max op jouw locatie?

Wil je weten of we de zonnepanelen op jouw locatie ook kunnen schoonmaken met de innovatieve Solar Max? Vul onze checklist in! Blijkt uit deze checklist dat reiniging met de Solar Max (misschien) niet mogelijk is? Geen probleem! Stuur ons de ingevulde checklist zodat wij direct een goed beeld hebben van de situatie op jouw locatie. Op basis hiervan kijken we of schoonmaak met de Solar Max ook mogelijk is op jouw locatie, of dat we hier een andere reiniging toepassen.

Download de checklist

een glazenwasser van Gom Specialistische Reiniging staat voor de werkbus met het logo van Gom en ladders bovenop. De man kijkt je lachend aan.

Ook een beter rendement op je zonnepanelen?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met het verbeteren van de rendement op je zonnepanelen? Vul het contactformulier in, dan bellen wij je terug.

Contactformulier

Gom Specialistische Reiniging: een totaalpakket

Je kan bij Gom Specialistische Reiniging terecht voor de periodieke reiniging van je zonnepanelen - en meer. Ook voor glas- en gevelreinigingvloeronderhoud, industriele reiniging en meer ben je bij ons aan het juiste adres.