Over Gom

Iedereen die bij Gom werkt, doet dat met een bijzondere intentie: mensen blij maken met schoon. Die missie is verankerd in onze bedrijfsvoering. Want met ‘iedereen blij maken met schoon’ krijgt schoonmaak een extra dimensie. Omdat je je dan realiseert dat jouw werk belangrijk is voor een ander. Noem het zingeving. Werkplezier. Passie. Ons werk doet er toe en maakt het verschil.

Wat een schoonmaakbedrijf als Gom typeert? Het is vooral de cultuur van een familiebedrijf. Ook al zijn we 8.000 medewerkers sterk, de betrokkenheid bij mensen is onverminderd groot. We zijn er trots op een loyale werkgever te zijn. Familiebedrijven staan ook bekend om hun enorme drive. Het scheelt immers of er anonieme aandeelhouders aan het roer staan of mensen die van jongs af aan met ziel en zaligheid voor ‘hun’ Gom werken. Die opvolging binnen de familie creëert ook een andere focus op de toekomst; niet in boekjaren denken maar in generaties.

de voorkant van het kantoor van Gom in de jaren '60

Verleden

Het ontstaan van Gom heeft alles te maken met de durf waar een stad als Rotterdam bekend om staat. In 1966 is Johan Geurts succesvol ondernemer in schoonmaakartikelen. Als hij de vraag van de gemeente Rotterdam krijgt of hij ook scholen kan schoonmaken, is het gedurfde antwoord ‘ja’.

Het eerste contract voor twintig scholen en dertig gemeentelijke gebouwen is een feit voor Gom, de Gebouwen Onderhoud-Maatschappij. Al in 1972 passeert het bedrijf de grens van 10 miljoen gulden. En groeit door.

Het hoofdkantoor van Facilicom

Heden

Er komen zusterbedrijven bij, er worden overnames gedaan, er komen divisies tot stand. Die zijn nu allemaal gebundeld in één multidisciplinaire facilitaire dienstverlener: Facilicom. Met meer dan 25.000 medewerkers in totaal één van de 25 grootste werkgevers van het land.

Net zo belangrijk voor onze bedrijfscultuur is onze afkomst, die van familiebedrijf. Als er twee woorden bepalend zijn voor het denken en doen van familiebedrijven, zijn het wel passie en loyaliteit. Natuurlijk is er in de halve eeuw dat we bestaan veel veranderd. En natuurlijk zijn we in die tijd een stukje groter geworden. Maar die passie en die loyaliteit zijn nog onverminderd aanwezig in de Gom-organisatie van nu.

Maatschappelijke verantwoord ondernemen

Duurzaamheid

Bij Gom is verantwoord ondernemen een vanzelfsprekend. Wij werken dan ook steeds oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. Onze duurzame aanpak is georganiseerd rond drie pijlers die en kent de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties als onderlegger. Zo dragen we met jou een steentje bij aan een duurzame toekomst

Directieteam

Het directieteam van Gom bestaat uit Olivier Laméris, Marjolein Reijs en Wendela van de Water. Zij stellen zich graag aan je voor.


Lees meer over het directieteam

Neem contact met ons op   Wil je meer weten over Gom, onze diensten of onze visie?

Uitgelicht

Afbeelding van vijf verschillende medewerkers die een andere dienst vertegenwoordigen van Gom

De 1001 werkplekken

Gom heeft allemaal verschillende medewerkers in dienst, de een in de ‘operatie’ de ander op kantoor.

Wat hun bindt is hun betrokkenheid en hun passie voor het vak. In ‘De werkplek van’ komen zij aan het woord.

Lees meer

Beeld Gom Uitblinker verkiezing

Gom Uitblinker Verkiezing

Bij de Gom Uitblinker Verkiezing gaat het om de collega’s die een medewerker, team of afdeling nomineren.
Ieder kwartaal wordt een Uitblinker gekozen die een echte Ambassadeur voor Gom is.
 

Lees meer

Gom Awards, trots op onze medewerkers

Gom Awards

Een landelijk verkiezing waarbij opdrachtgevers medewerkers en teams van Gom en Kleentec kunnen nomineren.
De beste medewerker en het beste team worden in het zonnetje gezet.
 

Lees meer

Foto van dame met bril die schoonmaakt in een bedrijfsrestaurant terwijl ze naar de camera kijkt

Werken bij Gom?

Werken bij Gom betekent werken bij een moderne, informele werkgever waar persoonlijke ontwikkeling en ambitie voorop staan. Je komt terecht in een dynamische omgeving gevuld met leuke collega’s die jou snel thuis laten voelen.

  • Informele sfeer
  • Interne mobiliteit
  • Betrouwbare en familiale werkgever
  • Internationaal karakter