Bouwkundige brandveiligheid

Bouwkundige brandveiligheid staat bij steeds meer organisaties hoog op de agenda, waarschijnlijk ook bij die van jou. Belangrijk is dat je gericht maatregelen treft en zo goed mogelijk bouwkundige aanpassingen laat uitvoeren die nodig zijn om jouw pand zo brandveilig mogelijk te maken.

Wij begrijpen als geen ander dat jouw (bedrijfs-)continuïteit erg belangrijk is. Daarom bieden wij ook de mogelijkheid om werkzaamheden ’s avonds of in de weekenden uit te voeren. Op deze manier kan jij doen waar jij goed in bent en wij waar wij goed in zijn.

Veilig vluchten en letsel voorkomen

Breijer Bouwkundige Brandveiligheid voorziet jouw pand(en) van brandwerende voorzieningen. In een bestaand gebouw worden in de loop der jaren aanpassingen gemaakt aan de installaties en het bouwkundige deel. Dit zorgt voor wijzigingen in de compartimenten, de scheidingen die isoleren van vuur en rook mogelijk maken. Het zorgen voor de juiste wettelijk verplichte compartimentering vereist verschillende disciplines; brandwerend afwerken van leiding doorvoeringen, de juiste opbouw van wanden en vloeren en de juiste deuren en beglazing. Voor al deze werkzaamheden ben je bij Breijer aan het juiste adres. Vanaf het moment dat je bijvoorbeeld een schrijven hebt ontvangen van de brandweer tot oplevering van de werkzaamheden staat Breijer voor je klaar. Wij denken graag met je mee om samen tot de juiste oplossing te komen voor jouw uitdaging.

Opname- en controleronden

Als gebouweigenaar ben je wettelijk verplicht om de compartimenten van je gebouw op een adequate manier te controleren. In de praktijk betekent dit dat je een jaarlijkse controleronde moet (laten) uitvoeren. Ook daar zijn wij de juiste partij voor. Tijdens deze ronde controleren wij doorvoeringen en of er mutaties zijn uitgevoerd aan de compartimenten. Wij verwerken deze gegevens in een volledig digitaal dossier dat je kan gebruiken om te overleggen aan het bevoegd gezag. Indien gewenst leveren wij ook een prijsopgave voor het herstel van de geconstateerde gebreken. Op deze manier hoef je je geen meer zorgen te maken over de brandveiligheidsrisico’s in je gebouw.

Staalconstructies

Bij veel gebouwen wordt gebruikgemaakt van de combinatie van beton en staal voor de hoofddraagconstructie. De staalconstructie dient bestand te zijn tegen brand. Dit kan door middel van het bekleden van de constructie met brandwerend plaatmateriaal of om deze te spuiten met een brandwerende coating. Voor beide disciplines ben je bij Breijer aan het juiste adres. Van tekening tot oplevering: wij nemen deze zorg voor je uit handen.

Meer weten over bouwkundige brandveiligheid?

Wil je meer weten over bouwkundige brandveiligheid van Breijer? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.

 

Gecertificeerde producten en werkwijze

In de wereld van de bouwkundige brandveiligheid is het verplicht om met de juiste producten te werken die op de juiste manier getest zijn. Wij kunnen je te allen tijde deze testcertificaten overleggen en aantoonbaar maken dat wij op de juist manier onze producten verwerken. Op deze manier ben je gegarandeerd van de beste kwaliteit en veiligheid.

Samenwerken op de manier die bij jouw organisatie past

We werken graag op een transparante en duurzame manier samen. Wat ons betreft sluiten we graag aan bij de aanpak die het beste bij jouw bedrijfsvoering past. Voor alle manieren van samenwerken denken we graag met onze opdrachtgevers mee, of dat dit een aanbestedingen, een projectofferte of een enkele doorvoering is. Je kunt altijd contact met ons opnemen.