Schoonmaak van universiteiten en hbo’s

Voor instellingen in het hoger beroepsonderwijs en universiteiten is schoonmaak méér dan alleen maar de noodzakelijke reiniging. Optimale schoonmaak draagt bij aan de representativiteit. 

Schoonmaakmedewerkers kunnen met een gastvrije uitstraling het verschil maken bij je studenten, docenten en onderwijzend personeel. Als onderwijsinstelling in het hbo en het wo wil je bovendien een schoonmaakpartner die zich verantwoordelijk gedraagt. Twee punten waar de schoonmaakservice van Gom Onderwijs hoog op scoort.

studenten volgen de les in een lokaal met 'theateropstelling', beneden staat de docent te vertellen

Op onze lijst met tevreden opdrachtgevers kom je grote namen tegen uit heel het land zoals TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam, Maastricht University en Hanze Hogeschool Groningen. We weten dus wat erbij komt kijken om schoon te maken bij universiteiten en hbo’s in het hoogste onderwijssegment. 

Een gebouw dat goed is onderhouden, met frisse collegezalen en met hygiënisch en schoon sanitair geeft je onderwijsinstelling een extra plusje achter de naam. Met schoonmaakprogramma’s die 100% aansluiten op je specifieke behoeften en locaties helpen wij je om die voorsprong te behalen.

Flexibel schoonmaakbedrijf voor hoger onderwijs

Onze aanpak van de schoonmaak bij universiteiten en hbo’s wordt gekenmerkt door de volgende zaken: 

  • We spelen flexibel in op de grote diversiteit aan ruimtes in een hbo- of wo-instelling: van entree tot sporthal, van restaurant tot kantoor en van praktijkruimte tot collegezaal.
  • Op basis van de bezettingsgraad bepalen we wat het beste moment is om een bepaalde ruimte schoon te maken. 
  • Met facility hosts ondersteunen we je ook overdag. Ze dragen bij aan een gastvrij gevoel en zorgen ervoor dat er in noodgevallen altijd schoonmakers beschikbaar zijn. 
  • Gastvrijheid is een vast onderdeel van de opleiding die onze gespecialiseerde medewerkers krijgen.

 Benieuwd naar hoe een schoonmaakprogramma op maat van jouw universiteit of hbo eruit ziet?

Neem contact met ons op 

Campusmanagement: altijd een centraal aanspreekpunt

Om de schoonmaakprocessen te stroomlijnen introduceerden we campusmanagement. Je krijgt dan een eigen dedicated campusmanager op locatie. De campusmanager fungeert als een centraal aanspreekpunt. Je kan bij hem/haar terecht met al je vragen en de campusmanager stuurt de schoonmakers aan en houdt in de gaten wat er op de werkvloer gebeurt. Deze manier van werken leidt aantoonbaar tot een hogere tevredenheid over de schoonmaak en de schoonmaakmedewerkers.

Michel Nederlof (links) en Lars Tubben op de campus in Delft

Campusmanagement bij TU Delft

Zo hebben we campusmanagement bij de TU Delft geïntroduceerd. De campus van de TU Delft is een grote naam: zowel qua bekendheid als qua omvang. Dankzij ons campusmanagement werken we al jaren succesvol samen.

Lees meer

Een schoonmaakbedrijf dat betrokken is bij het onderwijs

Bij Gom Onderwijs gaan we verder dan schoonmaak. We zetten onze expertise ook in om de facilitaire dienstverlening in het hbo en wo naar een hoger niveau te tillen. Zo pakken we dat aan:

  • We brengen facilitair verantwoordelijken tweemaal per jaar bijeen voor kennissessies, om ervaringen te delen en om actuele facilitaire thema’s te bespreken.
  • Samen met een aantal van onze opdrachtgevers participeren we in The Blue World of FM, een onderzoek naar hoe de rol van een facilitair manager in de toekomst zal evolueren. Het project omvat onder andere een estafette-onderzoek waar we ook studenten actief bij betrekken.
  • Bij Hogeschool Rotterdam resulteerde onze participatie in The Blue World of FM onder meer in een eigen lesmodule over duurzaamheid op facilitair gebied.

Interesse in schoonmaak op jouw universiteit of hbo-instelling?

Spreekt onze manier van werken je aan en zou je graag meer willen weten over onze aanpak op maat? Vul het contactformulier in, dan bellen wij je zo snel mogelijk terug.

Naar het contactformulier