Schoonmaak in de zorg

Je weet als geen ander dat de zorg specifieke eisen stelt aan schoonmaak. In ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen staat ‘schoon’ vooral synoniem voor ‘hygiënisch’. Hygiëne die vaak aan regels en richtlijnen is gebonden. Infectiepreventie is van het grootste belang. Daarom is de schoonmaak in de zorg een specialisme. Dus wil je een schoonmaakbedrijf met expertise in jouw vakgebied. Het is het specialisme van Gom Zorg, sectorgeoriënteerd schoonmaakbedrijf met ruime ervaring in zowel cure en care als bij farmaceutische bedrijven. 

Enkele voordelen van Gom Zorg:

  • Sectorgeoriënteerde aanpak
  • Hoger percentage direct leidinggevenden dan gebruikelijk in de branche
  • Eigen Kenniscentrum Infectiepreventie (KIP)
  • Concepten als ‘Samen’ toegesneden op jouw behoeften
  • Focus op innovatieve maatwerkoplossingen

Neem contact met ons op   Benieuwd hoe onze diensten passen in jouw zorgsector?

Waarom Gom Zorg? 

Schoonmaken in cure en care stelt heel andere eisen aan de aanpak en aan de medewerkers. Schoonmaak is daar geen activiteit die los staat van alle andere, het is een essentieel onderdeel van het zorgproces. Als schoonmaakbedrijf functioneren we niet zelden als verlengstuk van de organisatie van onze opdrachtgevers. Onze medewerkers voelen zich onderdeel van het team op locatie.

Daarom zoek je een schoonmaakbedrijf dat niet alleen verstand heeft van schoonmaken, maar ook van de specifieke procedures en protocollen in zorginstellingen. Die de geldende richtlijnen kent en weet welke eisen de Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt. Gom Zorg voldoet hieraan. Tel daarbij op het inlevingsvermogen om te werken in een omgeving waarin de zorg centraal staat. Te innoveren en mee te denken hoe het nóg beter kan. En de flexibiliteit om snel te kunnen schakelen als zich onverwachte veranderingen voordoen. 

Onze expertises

een medewerkster van Gom Zorg maakt de operatietafel schoon in een operatiekamer

in Cure

Gom Zorg heeft ruime ervaring met schoonmaak in de Cure. Met medewerkers die specifiek worden opgeleid voor de omgeving waarin ze aan de slag gaan. Als specialisten in cure ontzorgen we je in alle facetten van de schoonmaak.

Lees meer over Cure

Schoonmaker van Gom houdt een praatje met drie ouderen die zitten aan een ronde tafel.

in Care

Voor zorginstellingen actief in care is schoonmaak méér dan alleen optimale hygiëne. Een schoonmaakbedrijf moet zich ook kunnen inleven in de bewoners met hun eigen wensen en behoeften. Zo’n schoonmaakbedrijf is Gom Zorg.

Lees meer over Care

een schoonmaakmedewerkster van Gom Zorg staat in een voorportaal met een stofwisser in haar handen

in Pharma

Nergens anders zijn de protocollen voor schoonmaak zo strikt als bij pharma-fabrikanten. Die protocollen kent Gom Zorg. We zijn het gewend om schoon te maken in omgevingen waar toleranties niet bestaan.
 

Lees meer over Pharma

Net dat stapje extra

een schoonmaakmedewerker van Gom Zorg maakt een praatje met een bejaarde dame in haar woonkamer

'Samen', voor niet-zorggerelateerde taken

Naast vakkundige schoonmaak kunnen we ook niet-zorggerelateerde taken overnemen van je eigen mensen en houden zij meer tijd over voor de zorg. Met ‘Samen’ verlaag je zo de werkdruk én bespaar je kosten. Omdat elke zorginstelling anders is, bieden we je ‘Samen’ aan op maat, waarbij onze werkzaamheden nauw aansluiten op die van je zorginstelling.

Samen in Care     Samen in Cure

Logo van Flex

Meebewegen met FLEX van Gom

Een uitbraak als corona heeft laten zien hoe essentieel het kan zijn om snel op te schalen. Ook bij andere virusuitbraken of juist perioden met minder druk op de zorg, zoals de zomer, is het belangrijk dat de schoonmaak met je primaire processen mee beweegt.
Met FLEX van Gom geven we invulling aan die veranderende behoefte.

Lees meer over FLEX

Eigen Kenniscentrum Infectiepreventie

medewerkers van Gom Zorg leren hoe zij beschermende kleding aan moeten trekken

Je weet als geen ander dat infectiepreventie in de Zorg van het grootste belang is. Binnen Gom Zorg investeren we continu in het up-to-date houden van onze kennis. Met een eigen Kenniscentrum Infectiepreventie (KIP) brengen we ook op dat terrein gespecialiseerde expertise in. Genoeg reden dus om te kiezen voor een partner die begrijpt dat effectieve schoonmaak begint met kennis van je sector. Die partner zijn wij, Gom Zorg.

Lees meer over infectiepreventie

Proactieve schoonmaak in coronatijd

Het belang van optimale hygiëne is nog groter geworden door de uitbraak van corona. Het virus heeft duidelijk gemaakt dat schoonmaak en kennis van de zorg hand in hand gaan.

  • We trainen zorgmedewerkers om het risico van besmetting te voorkomen.
  • In samenwerking met onze partners houden we continu de voorraad materialen en (persoonlijke) beschermingsmiddelen op peil.
  • Onze ervaring met UVC-desinfectie zetten we in om kamers effectief te desinfecteren.
  • Door de nauwe banden met andere business units binnen Gom kunnen we snel extra capaciteit mobiliseren, uiteraard na een gedegen opleidingsproces.
een medewerkerster van Gom Zorg in een lichtblauw bloesje kijkt je lachend aan

Meer weten?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met schoonmaak in de zorgsector? Vul het contactformulier in, dan bellen wij je terug.

Neem contact met ons op

Laat je gegevens achter en we informeren je per e-mail over relevante onderwerpen, interessante artikelen, webinars of kennissessies!

Nieuws, blogs en cases

een medewerker van Gom Zorg maakt het deurtje van een keukenkastje schoon bij een bejaarde man thuis, die de krant zit te lezen in zijn stoel
Zorg Schoonmaak
Referentie

Samen is de oplossing voor Care-instellingen

Zorginstellingen worstelen steeds vaker met personeelstekorten. Riny Heuts-Dahlmans – zorginstelling Daelzicht – vertelt hoe zorgmedewerkers door Samen meer tijd voor cliënten krijgen.

...
Portretfoto van Dirk van Hedel
Kantooromgevingen Onderwijs Zorg Schoonmaak
Blog

Blog | Visueel, hygiënisch én belevingsschoon: kwaliteit op drie niveaus

Dirk van Hedel vertelt in zijn blog over het nieuwe meetinstrument om schoonbeleving te meten: een vragenlijst gericht op drie dimensies: schoon, frisse geur en opgeruimd.

In het midden een rood kroontje met daarboven gouden hartjes en eronder 'Jij bent voor ons goud waard'
Hospitality Kantooromgevingen Onderwijs Specialistische Reiniging Zorg Schoonmaak
Nieuws

Een succesvolle 7de editie van De Dag van de Schoonmaker

Ook tijdens de 7de editie van De Dag van de Schoonmakers zijn de (specialistische) schoonmakers van Go, Kleentec en Degenaar weer in het zonnetje gezet.