Schoonmaak in de zorg

Je weet als geen ander dat de zorg specifieke eisen stelt aan schoonmaak. In ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen staat ‘schoon’ vooral synoniem voor ‘hygiënisch’. Hygiëne die vaak aan regels en richtlijnen is gebonden. Infectiepreventie is van het grootste belang. Daarom is de schoonmaak in de zorg een specialisme. Dus wil je een schoonmaakbedrijf met expertise in jouw vakgebied. Het is het specialisme van Gom Zorg, sectorgeoriënteerd schoonmaakbedrijf met ruime ervaring in zowel cure en care als bij farmaceutische bedrijven.

Wil je een schoonmaakbedrijf met expertise in jouw vakgebied? Gom Zorg is  een sectorgeoriënteerd schoonmaakbedrijf met ruime ervaring in de schoonmaak van zorginstellingen en pharmaceutische bedrijven. Care, cure of pharma, op ons kan je rekenen.

Enkele voordelen van Gom Zorg:

Een samenwerking met Gom Zorg levert heel wat voordelen op:

  • Een sectorgeoriënteerde aanpak, volledig gefocust op zorgomgevingen.
  • Focus op innovatieve maatwerkoplossingen
  • Up-to-date kennis over infectiepreventie dankzij ons eigen Kenniscentrum Infectiepreventie (KIP).
  • Mogelijkheid om niet-zorggerelateerde taken uit te besteden via ‘Samen’.
  • Hoger percentage direct leidinggevenden dan gebruikelijk in de branche. Hierdoor krijgen onze medewerkers de juiste begeleiding en krijgt jouw organisatie de aandacht die wij zo belangrijk vinden. Operationeel loopt het proces beter, waardoor onze mensen zijn tevreden zijn en daar profiteert iedereen van.

Neem contact met ons op   Benieuwd hoe onze diensten passen in jouw organisatie?

Waarom de schoonmaak toevertrouwen aan Gom Zorg? 

Schoonmaken in cure en care stelt heel andere eisen aan de aanpak en aan de medewerkers, dan schoonmaken in andere sectoren. Schoonmaak in de zorg is geen activiteit die los staat van alle andere activiteiten, het is een essentieel onderdeel van het zorgproces. 

Daarom zoek je een schoonmaakbedrijf dat niet alleen verstand heeft van schoonmaken, maar ook van de specifieke procedures en protocollen in zorginstellingen. Dat de geldende richtlijnen kent en weet welke eisen de Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt. Gom Zorg voldoet hieraan. 

Onze mensen hebben ook het inlevingsvermogen dat nodig is om te werken in een omgeving waarin de zorg centraal staat. Als schoonmaakbedrijf functioneren we niet zelden als verlengstuk van de organisatie van onze opdrachtgevers. Onze medewerkers voelen zich onderdeel van het team op locatie.

We hebben bovendien een innovatieve instelling en denken mee over hoe het nóg beter kan. En de flexibiliteit om snel te kunnen schakelen als zich onverwachte veranderingen voordoen. 

Schoonmaak zorginstellingen: onze 3 expertises

een medewerkster van Gom Zorg maakt de operatietafel schoon in een operatiekamer

in Cure

Gom Zorg heeft ruime ervaring met schoonmaak in de Cure. Met medewerkers die specifiek worden opgeleid voor de omgeving waarin ze aan de slag gaan. Als specialisten in cure ontzorgen we je in alle facetten van de schoonmaak.

Lees meer over Cure

Schoonmaker van Gom houdt een praatje met drie ouderen die zitten aan een ronde tafel.

in Care

Voor zorginstellingen actief in care is schoonmaak méér dan alleen optimale hygiëne. Een schoonmaker moet zich ook kunnen inleven in de wensen en behoeften van de bewoners. Voor de mensen van Gom Zorg is dat tweede natuur.

Lees meer over Care

een schoonmaakmedewerkster van Gom Zorg staat in een voorportaal met een stofwisser in haar handen

in Pharma

Nergens anders zijn de protocollen voor schoonmaak zo strikt als bij pharma-fabrikanten. Die protocollen kent Gom Zorg. We zijn het gewend om schoon te maken in omgevingen waar toleranties niet bestaan.

Lees meer over Pharma

Net dat stapje extra

een schoonmaakmedewerker van Gom Zorg maakt een praatje met een bejaarde dame in haar woonkamer

'Samen', voor niet-zorggerelateerde taken

Naast vakkundige schoonmaak kunnen we ook niet-zorggerelateerde taken overnemen zodat je eigen mensen meer tijd overhouden voor de zorg. Met ‘Samen’ verlaag je de werkdruk én bespaar je kosten. Omdat elke zorginstelling anders is, bieden we je ‘Samen’ aan op maat, waarbij onze werkzaamheden nauw aansluiten op die van je zorginstelling. Ontdek ‘Samen’ voor Care en voor Cure.

Logo van Flex

FLEX: flexibele schoonmaakdiensten

De piekperiode van corona heeft laten zien hoe essentieel het kan zijn om schoonmaak in de zorg snel op kunnen te schalen. Ook bij andere virusuitbraken of juist perioden met minder druk op de zorg – zoals de zomer – is het belangrijk dat de schoonmaak met je primaire processen meebeweegt. Met FLEX van Gom zorgen we dat we ons snel kunnen aanpassen aan de veranderende omstandigheden.

Lees meer over FLEX

Eigen Kenniscentrum Infectiepreventie

medewerkers van Gom Zorg leren hoe zij beschermende kleding aan moeten trekken

Je weet als geen ander dat infectiepreventie in de zorg van het grootste belang is. Binnen Gom Zorg investeren we continu in het up-to-date houden van onze kennis. Met een eigen Kenniscentrum Infectiepreventie (KIP) brengen we ook op dat terrein gespecialiseerde expertise in. Genoeg reden dus om te kiezen voor een partner die begrijpt dat effectieve schoonmaak begint met kennis van je sector. Die partner zijn wij, Gom Zorg.

Lees meer over infectiepreventie

een medewerkerster van Gom Zorg in een lichtblauw bloesje kijkt je lachend aan

Meer weten over schoonmaak in de zorg?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met schoonmaak in de zorgsector? Vul het contactformulier in, dan bellen wij je terug.

Neem contact met ons op

 

Blijf op de hoogte

We organiseren regelmatige webinars en kenissessies en delen artikelen over relevante onderwerpen. Wil je hier informatie over ontvangen. Schrijf je dan hier in.

IK WIL OP DE HOOGTE BLIJVEN

Schoonmaakrobots: de do’s en don’ts

Schoonmaakrobots kunnen van grote toegevoegde waarde zijn, ook in zorginstellingen. Benieuwd naar de verschillende type robots, de voor- en nadelen en of het iets voor jouw organisatie is? In ons gratis online digizine over robotisering vind je belangrijke informatie over desinfectierobots én robots voor vloeronderhoud.

Robots voor desinfectie - Gom Robotisering (facilicom.nl)

Nieuws, blogs en cases