Schoonmaak in de zorg

Je weet als geen ander dat de zorg specifieke eisen stelt aan schoonmaak. In ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen staat ‘schoon’ vooral synoniem voor ‘hygiënisch’. Hygiëne die vaak aan regels en richtlijnen is gebonden. Infectiepreventie is van het grootste belang. Daarom is de schoonmaak in de zorg een specialisme. Dus wil je een schoonmaakbedrijf met expertise in jouw vakgebied. Het is het specialisme van Gom Zorg, sectorgeoriënteerd schoonmaakbedrijf met ruime ervaring in zowel cure en care als bij farmaceutische bedrijven. 

  • Sectorgeoriënteerde aanpak
  • Hoger percentage direct leidinggevenden dan gebruikelijk in de branche
  • Eigen Kenniscentrum Infectiepreventie (KIP)
  • Concepten als ‘Samen’ toegesneden op jouw behoeften
  • Focus op innovatieve maatwerkoplossingen

Waarom Gom Zorg? 

Schoonmaken in cure en care stelt heel andere eisen aan de aanpak en aan de medewerkers. Schoonmaak is daar geen activiteit die los staat van alle andere, het is een essentieel onderdeel van het zorgproces. Als schoonmaakbedrijf functioneren we niet zelden als verlengstuk van de organisatie van onze opdrachtgevers. Onze medewerkers voelen zich onderdeel van het team op locatie.

Daarom zoek je een schoonmaakbedrijf dat niet alleen verstand heeft van schoonmaken, maar ook van de specifieke procedures en protocollen in zorginstellingen. Die de geldende richtlijnen kent en weet welke eisen de Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt. Gom Zorg voldoet hieraan. Tel daarbij op het inlevingsvermogen om te werken in een omgeving waarin de zorg centraal staat. Te innoveren en mee te denken hoe het nóg beter kan. En de flexibiliteit om snel te kunnen schakelen als zich onverwachte veranderingen voordoen. 

Neem contact met ons op   Benieuwd hoe onze diensten passen in jouw zorgsector?

een medewerkster van Gom Zorg maakt de operatietafel schoon in een operatiekamer

in Cure

Gom Zorg heeft ruime ervaring met schoonmaak in de Cure. Met medewerkers die specifiek worden opgeleid voor de omgeving waarin ze aan de slag gaan. Als specialisten in cure ontzorgen we je in alle facetten van de schoonmaak.

Lees meer over Cure

in Care

Voor zorginstellingen actief in care is schoonmaak méér dan alleen optimale hygiëne. Een schoonmaakbedrijf moet zich ook kunnen inleven in de bewoners met hun eigen wensen en behoeften. Zo’n schoonmaakbedrijf is Gom Zorg.

Lees meer over Care

een schoonmaakmedewerkster van Gom Zorg staat in een voorportaal met een stofwisser in haar handen

in Pharma

Nergens anders zijn de protocollen voor schoonmaak zo strikt als bij pharma-fabrikanten. Die protocollen kent Gom Zorg. We zijn het gewend om schoon te maken in omgevingen waar toleranties niet bestaan.

Lees meer over Pharma

Eigen Kenniscentrum Infectiepreventie

medewerkers van Gom Zorg leren hoe zij beschermende kleding aan moeten trekken

Je weet als geen ander dat infectiepreventie in de Zorg van het grootste belang is. Binnen Gom Zorg investeren we continu in het up-to-date houden van onze kennis. Met een eigen Kenniscentrum Infectiepreventie (KIP) brengen we ook op dat terrein gespecialiseerde expertise in. Genoeg reden dus om te kiezen voor een partner die begrijpt dat effectieve schoonmaak begint met kennis van je sector. Die partner zijn wij, Gom Zorg.

Lees meer over infectiepreventie

‘Samen’ de werkdruk in de zorg verlagen

Naast vakkundige schoonmaak kunnen we ook niet-zorggerelateerde taken overnemen van je eigen mensen. Zo verlaag je met 'Samen' de werkdruk bij medewerkers en bespaar je kosten. Dit bieden we je op maat. Elke zorginstelling is anders. Daarom sluiten onze werkzaamheden nauw op die van een zorginstelling aan. Je krijgt de beschikking over medewerkers die de niet-zorggerelateerde taken van je eigen mensen overnemen. Zo houden zorgmedewerkers meer tijd over voor de zorg. 

Lees meer over Samen in Care                                           Lees meer over Samen in Cure

Proactieve schoonmaak in coronatijd

Het belang van optimale hygiëne is nog groter geworden door de uitbraak van corona. Het virus heeft duidelijk gemaakt dat schoonmaak en kennis van de zorg hand in hand gaan.

  • We trainen zorgmedewerkers om het risico van besmetting te voorkomen.
  • In samenwerking met onze partners houden we continu de voorraad materialen en (persoonlijke) beschermingsmiddelen op peil.
  • Onze ervaring met UVC-desinfectie zetten we in om kamers effectief te desinfecteren.
  • Door de nauwe banden met andere business units binnen Gom kunnen we snel extra capaciteit mobiliseren, uiteraard na een gedegen opleidingsproces.
een medewerkerster van Gom Zorg in een lichtblauw bloesje kijkt je lachend aan

Meer weten?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met schoonmaak in de zorgsector? Vul het contactformulier in, dan bellen wij je terug.

Neem contact met ons op

Nieuws, blogs en cases

Gabriella de Goede, Gom Zorg en Carolien Lokken, Stichting Kentalis, staan samen voor de ingang van het monumentale pand Hemmen in Haren
Zorg Schoonmaak
Nieuws

Kentalis zet samenwerking met Gom Zorg voort

Met een contractverlenging voor Gom Zorg krijgt de samenwerking met Koninklijke Kentalis een succesvol vervolg; een standaard-contract is het niet.

een medewerker van Gom Zorg maakt het deurtje van een keukenkastje schoon bij een bejaarde man thuis, die de krant zit te lezen in zijn stoel
Zorg Schoonmaak
Nieuws

Gebrekkige hygiëne in verpleeghuizen

Met de grote werkdruk in de zorg is het begrijpelijk dat de focus bij de cliënt ligt, niet bij het schoonmaken. Daarom...

de UV-robot Thor staat in een operatiekamer en zorgt voor desinfectie van deze ruimte door behulp van UV-licht
Zorg Schoonmaak
Nieuws

Dijklander Ziekenhuis en Gom Zorg breken lans voor effectieve UVC-technologie

Als schoonmaakbedrijf gelooft Gom in desinfectie met UVC straling; we voegen het toe aan onze werkorganisatie om nog meer patiëntveiligheid te creëren.