Schoonmaak scholen: van basisschool tot universiteit

Onderwijsinstellingen vragen om een eigen aanpak. En ook al is onderwijs officieel één sector: als professional in het onderwijs weet je dat er op elk niveau andere wensen en uitdagingen zijn om rekening mee te houden. Een aanpak op maat, per onderwijsniveau, is een must. Daarom zijn de specialisten van Gom Onderwijs volledig gericht op de onderwijssector. 

We maken schoon in elk type school of onderwijsinstelling: universiteiten, hogescholen, het middelbaar, voortgezet en primair onderwijs. Door te specialiseren, onderkennen we direct wat belangrijk is in de schoonmaak op jouw school of instelling. En dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan alleen goede schoonmaak.

  • Sectorgeoriënteerde aanpak - volledige focus op het onderwijs
  • Intensieve en innovatieve samenwerkingen op allerlei niveaus
  • Praktische benadering van gedragsbeïnvloeding
  • Concepten als ‘Samen voor een schone school’ toegesneden op jouw behoeften
  • Kennisdeling: in lesprogramma’s en in kennissessies voor relaties
  • Inzet probiotica op schooltoiletten

Neem contact met ons op   Benieuwd wat we voor jouw onderwijsinstelling kunnen doen?

Scholen schoonmaken? Gom slaagt cum laude

De schoonmaak in een school of een onderwijsinstelling verschilt compleet van die in bijvoorbeeld een kantoor. Neem alleen al de dynamiek, met piek- en daltijden. Dat vraagt flexibiliteit van je schoonmaakpartner om in korte tijd een school te reinigen, zonder het onderwijsproces te verstoren.

Het type vervuiling speelt een rol voor de juiste aanpak. Kinderen op een basisschool in groep 1 en 2 creëren een ander type vervuiling dan scholieren op de middelbare school. Universitaire studenten zijn weer gevoelig voor de beleving op de campus. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een schoonmaakbedrijf dat weet hoe je moet omgaan met de specifieke uitdagingen van elk onderwijsniveau.

We zijn actief op elk onderwijsniveau

Jonge kinderen of peuters zijn zich nog niet bewust van essentiële hygiëne. Gom Onderwijs is hier proactief mee bezig.

Lees meer

Scholieren spelen een grote rol bij vervuiling op school. Naast schoonmaken denkt Gom mee over bewustwording bij jongeren.

Lees meer

Gom maakt schoon en denkt mee over hoe scholieren en studenten zelf kunnen bijdragen aan een schone school.

Lees meer

Beleving en uitstraling zijn belangrijk voor studenten, ook in de schoonmaak. Gom Onderwijs besteedt daarom veel aandacht aan hospitality.

Lees meer

FLEX: een flexibele schoonmaak van scholen

Flex

Doordat online onderwijs en fysiek onderwijs vaker gecombineerd worden, varieert de bezetting – en vervuiling – nog meer. Een flexibele schoonmaakpartner is nu des te belangrijker. Met FLEX van Gom geven we invulling aan je veranderende behoefte.

Lees meer over FLEX

Meer dan schoonmaak alleen

We laten het niet bij schoonmaak alleen, ook op andere manieren dragen we bij aan beter onderwijs.

  • Middelbare scholieren die uitstromen op niveaus met minder kansen op de arbeidsmarkt bieden we stageplaatsen om werkervaring op te doen.
  • Studenten van hogescholen en universiteiten gaan bij Gom Onderwijs aan de slag met inspirerende afstudeeropdrachten.
  • We dragen zelfs – op Hogeschool Rotterdam – bij aan het curriculum met een module duurzaamheid.

Kennissessie Gom Onderwijs

Kennissessie Gom Onderwijs

Gom organiseert regelmatig  kennissessies waar facilitaire medewerkers hun ervaringen delen en meedenken over actuele thema’s.

Sociaal ondernemen als strategisch thema binnen onderwijs stond centraal in de kennissessie 2022. Hoe kunnen wij mensen die wat extra ondersteuning nodig hebben nog meer helpen? Externe en interne sprekers inspireerden onze relaties in het onderwijs. En tijdens een brainstormsessie ontstonden plannen om samen nog meer sociale impact in het onderwijs te maken.

 

Uitgelicht

Een jonge vrouw die haar afval weggooit in de trash roulette

Behavior Learning Lab: gedragsverandering tegen vervuiling op school

Vervuiling op school. Het is een probleem dat veel onderwijsinstellingen uit de praktijk kennen. Natuurlijk heb je een schoonmaakbedrijf om schoon te maken, maar wist je dat veel vervuiling te voorkomen is? We helpen je graag om scholieren en studenten bewuster te maken van hun eigen aandeel in vervuiling. Hoe? Ontdek het en participeer in het Behavior Learning Lab.

een drietal vrouwelijke studenten zitten aan tafel te studeren en kijken naar de schoonmaakmedewerker van Gom die ze aanspreekt

Facilitating Careers: van schoolbank naar loopbaan in de facilitaire sector

Voor het MBO, HBO en WO optimaliseert Facilitating Careers de aansluiting tussen theorie en praktijk. Het omvat een scala van activiteiten met de focus op de onderwerpen: onderwijs, onderzoek en publiek private samenwerking. Met voordelen voor student, docent én deelnemende instanties.

Schoonmaakrobots: de do’s en don’ts

Schoonmaakrobots kunnen in het onderwijs van grote toegevoegde waarde zijn, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van harde vloeren, zachte vloeren én zonnepanelen.  Benieuwd naar de verschillende type robots, de voor- en nadelen en of het iets voor jouw organisatie is? Lees dan ons gratis online digizine over robotisering in de schoonmaak!

DIGIZINE ROBOTISERING

2 medewerkers van Gom in een blauwe werkpolo kijken lachend in de camera

Meer weten?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met schoonmaak in het onderwijs? Vul het contactformulier in, dan bellen wij je terug.

Neem contact met ons op