Schoonmaak in het onderwijs

Onderwijsinstellingen vragen om een eigen aanpak. En ook al is onderwijs officieel één sector: jij als professional in het onderwijs weet dat er op elk niveau andere wensen en uitdagingen. Een aanpak op maat, per onderwijsniveau, is een must. Daarom zijn de specialisten van Gom Onderwijs enkel actief in de onderwijssector, met een aanpak op maat. We maken schoon in universiteiten, hogescholen, het middelbaar, voortgezet en primair onderwijs. Door te specialiseren, onderkennen we direct wat belangrijk is in de schoonmaak op jouw school of instelling. En dat onze verantwoordelijkheid verder gaat dan alleen goede schoonmaak.

  • Sectorgeoriënteerde aanpak
  • Intensieve en innovatieve samenwerkingen op allerlei niveaus
  • Praktische benadering van gedragsbeïnvloeding
  • Concepten als ‘Samen voor een schone school’ toegesneden op jouw behoeften
  • Kennisdeling; in lesprogramma’s en in kennissessies voor relaties
  • Inzet probiotica op schooltoiletten

Neem contact met ons op   Benieuwd hoe onze diensten passen in jouw onderwijsinstelling?

Gom is sectorspecialist cum laude

De schoonmaak in een school of een instelling voor hoger onderwijs verschilt compleet van die in bijvoorbeeld een kantoor. Neem alleen maar de dynamiek, met piek- en daltijden. Dat vraagt flexibiliteit van je schoonmaakpartner om in korte tijd een school te reinigen, zonder het onderwijsproces te verstoren.

Het type vervuiling speelt een rol voor de juiste aanpak. Ben je een school met spelende kinderen in groep 1 en 2, dan creëren die een ander type vervuiling dan de scholier op de middelbare school. Universitaire studenten zijn weer gevoelig voor beleving op de campus. Tel die voorbeelden bij elkaar op en duidelijk is dat je beter af bent met een schoonmaakbedrijf dat weet hoe je op elk onderwijsniveau moet omgaan met de specifieke uitdagingen.

We zien actief op elk onderwijsniveau

Jonge kinderen of peuters zijn zich nog niet bewust van essentiële hygiëne. Gom Onderwijs is hier proactief mee bezig.

Lees meer

Scholieren spelen een grote rol bij vervuiling op school. Naast schoonmaken denkt Gom mee over bewustwording bij jongeren.

Lees meer

Kritische scholieren en studenten nemen niet altijd hun verantwoordelijkheid om de school schoon te houden.
Gom helpt.

Lees meer

Beleving en uitstraling spelen een grote rol bij studenten, ook in de schoonmaak. Gom Onderwijs besteedt daarom veel aandacht aan hospitality.

Lees meer

Meer dan alleen schoonmaak

Logo van Flex

Flexibel met FLEX

Online onderwijs is een prima alternatief voor fysiek lesgeven. Naar school gaan betekent in de toekomst in veel gevallen elkaar ontmoeten. Hierdoor verandert de vervuilingsgraat op scholen en universiteiten. En heb je ineens behoefte aan een flexibele schoonmaakpartner. Met FLEX van Gom geven we invulling aan je veranderende behoefte.

Lees meer over FLEX

Onderwijsparticipatie

We laten het niet bij schoonmaak alleen. We dragen ook bij aan beter onderwijs:

  • Middelbare scholieren die uitstromen op niveaus met minder kansen op de arbeidsmarkt bieden we stageplaatsen om werkervaring op te doen.
  • Studenten van hogescholen en universiteiten gaan bij Gom Onderwijs aan de slag met inspirerende afstudeeropdrachten.
  • Met ‘The Blue World of FM’ initieerden we een uniek platform om buiten de grenzen van facilitair management in het onderwijs te kijken.
  • We dragen zelfs - op Hogeschool Rotterdam - bij aan het curriculum met een module duurzaamheid.

Kennissessie Gom Onderwijs - november 2021

Gom organiseert kennissessies waar facilitaire medewerkers hun ervaringen delen en meedenken over actuele thema’s.

Thema's als krapte op de arbeidsmarkt, toenemende vraag naar beleving op campussen én de veranderde rol van de schoonmaker stonden centraal in de jaarlijkse kennissessie van Gom Onderwijs. Bekijk hier de aftermovie van de jaarlijkse kennissessie van Gom Onderwijs; een inspirerende dag in Diergaarde Blijdorp in Rotterdam met opdrachtgevers en relaties, externe sprekers en collega-vakspecialisten.

Uitgelicht

Een jonge vrouw die haar afval weggooit in de trash roulette

Behavior Learning Lab: gedragsverandering tegen vervuiling op school

Vervuiling op school. Het is een probleem dat veel onderwijsinstellingen uit de eigen praktijk kennen. Natuurlijk heb je een schoonmaakbedrijf om schoon te maken.

Maar veel vervuiling is te voorkomen door scholieren en studenten bewuster te maken van hun eigen aandeel daarin. Hoe? Ontdek het en participeer in het Behavior Learning Lab.

een drietal vrouwelijke studenten zitten aan tafel te studeren en kijken naar de schoonmaakmedewerker van Gom die ze aanspreekt

Facilitating Careers: van schoolbank naar loopbaan in de facilitaire sector

De facilitaire sector verandert snel. Niet altijd houdt de theorie gelijke tred met de praktijk. Daarom ontwikkelt Gom Onderwijs, samen met een groot aantal onderwijsinstellingen, uiteenlopende initiatieven om studenten en scholieren na hun studie een vliegende start te laten maken. Voorbeelden zijn stages, traineeships, onderzoeksprojecten en kennisuitwisseling. Daarmee kun je ook meerwaarde toevoegen aan jouw type onderwijs.

2 medewerkers van Gom in een blauwe werkpolo kijken lachend in de camera

Meer weten?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen met schoonmaak in het onderwijs? Vul het contactformulier in, dan bellen wij je terug.

Neem contact met ons op

Nieuws, blogs en cases

Een muur met 3 witte kruizen met tekeningen boven de woorden 'Breda brengt het samen'
Hospitality Kantooromgevingen Onderwijs Specialistische Reiniging Zorg Schoonmaak
Nieuws

De menskant van duurzaam ondernemen

‘Wij werken met buddysystemen, waarbij iedere nieuwe medewerker aan een andere medewerker wordt gekoppeld. Zo zorgen wij ervoor dat iemand zich welkom voelt en in een vertrouwde werkomgeving komt.’

Een groep schoonmaakmedewerkers en managementteamleden staan met de ondertekende veiligheidsbelofte in hun handen
Hospitality Kantooromgevingen Onderwijs Specialistische Reiniging Zorg Schoonmaak
Nieuws

Gom gaat werken met de Veiligheidsbelofte

Om kennis over een veilige werkomgeving nog duidelijker over te brengen, gaat Gom vanaf oktober 2022 werken met de Veiligheidsbelofte. 

een man in de werkkleding van Gom staat met een mopsteel in zijn handen voor het raam en kijkt lachend in de camera
Onderwijs Schoonmaak
Referentie

Gom start derde praktijkleerlocatie op de EUR: “We dragen echt ons steentje bij aan social return”

Na praktijkleerlocaties SVB en TU Delft is Gom een derde praktijkleerlocatie gestart: ditmaal op de Erasmus Universiteit in Rotterdam (EUR).

...