Energiemanagement

Wet- en Regelgeving gebiedt organisaties om maatregelen te nemen op het gebied van energiemanagement. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw organisatie voldoet aan de eisen van de overheid? Hoe ver bent u met de energietransitie?

Energiemanagement

Energiemanagement

Facilicom Solutions Energiemanagement is totaal aanbieder op energiegebied. Wij bieden diensten aan van advies tot volledige ontzorging. U bent verzekerd van minimaal energieverbruik, optimale kostenbesparing en u voldoet aan de meest recente wet- en regelgeving. Wij beschikken over de kennis, expertise en de nieuwste methodieken om onze klanten te begeleiden bij de energietransitie. Met onze expertise hebben wij een stappenplan ontwikkeld om in vier stappen nul op uw energiemeter te krijgen en een CO2 neutrale organisatie te realiseren.

Onze oplossingen

energiemanagement

Informatieplicht

Voldoe aan de informatieplicht energiebesparing met Facilicom Energiemanagement.

Lees meer 

Twee collega's gebogen over een zonnepaneel

Energie-audit

Efficiënt voldoen aan de energie-audit, meer duidelijkheid over maatregelen.

Lees meer

lopende medewerker

Energielabel

Bepaal het energielabel van je gebouw met het  NTA8800 advies.

Lees meer

Team

Beleid en doelstellingen

Welk beleid en welke strategie volg je op het gebied van duurzaamheid?

Lees meer

energie

Analyse meetdata

Continue analyse van verbruikscijfers geeft inzicht in besparingsmogelijkheden.

Lees meer

Energiemanagement

CO2-prestatieladder

Implementeer de CO2-prestatieladder samen met Facilicom Energiemanagement.

Lees meer

Energiemanagement bij Breijer.

De energiemanager

Effectief energie besparen en comfort verhogen met je eigen energiemanager.

Lees meer

Benieuwd naar welke dienst voor jou het meest geschikt is?                    Neem contact met ons op   

Budgetneutraal

inphografic met de elementen energielabels, facturen, maatwerkrapportage, energie audit, analyse meetdata en budget gerelateerdt

Hoe doen wij dit?

Wij helpen u graag om grip op uw energieverbruik te krijgen en gaan zelfs een stap verder door u te begeleiden in het traject naar CO2- neutraal. Om dit te bereiken gebruiken wij een stappenplan om in vier stappen uw energiemeter op nul te krijgen. De eerste stap is om uw energiegebruik te monitoren, hierbij maken wij gebruik van onze innovatieve en overzichtelijke app. Vervolgens kijken wij waar u het meest kan besparen op uw energie. Daarna gaan wij samen met u energiebesparende maatregelen implementeren om te kunnen vergroenen. Uiteindelijk begeleiden we u naar een organisatie die zelfvoorzienend is op het gebied van energie. Hieronder ziet u hoe wij dit doen

Een weergave van de vier stappen, 1 monitoren, 2 energie besparen, 3 vergroenen, 4 zelfvoorzienend
Een aantal gebouwen gevangen door zonnestralen met een groene tuin op de voorgrond

Facilicom wordt CO2- neutraal in 2030

Wij kunnen zelf niet achterblijven en daarom wil Facilicom al in 2030 CO2-neutraal zijn. De expertise van Facilicom Solutions Energiemanagement wordt aangewend om dit te bewerkstelligen. De business case is gemaakt en de eerste stappen zijn al gezet!

Meer weten? Neem een kijkje op de speciale pagina site om te zien hoe de energietransitie van Facilicom verloopt en welke slimme maatregelen het bedrijf neemt. De ambitie wordt uitgelegd in het artikel Energietransitie kan zichzelf financieren.

Lees meer

Afbeelding van Monica Gaastra

Budgetneutraal naar CO2- neutraal

Wij beseffen dat het traject naar CO2-neutraal een flinke investering vraagt, daarom hebben wij een eigen methode ontwikkeld om dit met het bestaande energiebudget mogelijk te maken, namelijk 'Zero Budget Sustainability'. Deze methode houdt in dat wij de energiebesparende en CO2- reducerende maatregelen kunnen implementeren met uw eigen energiebudget.

Meer weten? 

Laat je terugbellen 

 

Nieuws, blogs en cases

Juliette Sprongers schrijft in haar schrift en kijkt in de camera.
Energiemanagement Facility Management
Referentie

CO2-Prestatieladder bij de Provincie Overijssel

Als senior projectmanager adviseert Juliette Sprangers de Provincie Overijssel over hoe de Provincie een toekomstbestendige leefomgeving kan creëren. 

Energiemanagement Facility Management
Nieuws

Schrijf u in voor het webinar: Energielabel C als mondkapje

Weet u welk energielabel uw kantoor heeft? Per 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen in Nederland minimaal energielabel C hebben. 

Energiemanagement Facility Management
Nieuws

Het Energie Inkoop Collectief van Facilicom

Facilicom Energiemanagement Collectief heeft voor 2020 een energie-overeenkomst gesloten op basis van de variabele tarieven. Energietarieven die de spotmarkt volgen.