Gom zorgt voor klant en medewerker door duurzaam ondernemen

Als onderdeel van een familiebedrijf met ruim 21.000 medewerkers in dienst, staat Gom midden in de samenleving. We vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen vanzelfsprekend en leveren steeds een bijdrage aan oplossingen voor de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. Onze duurzame aanpak is georganiseerd rond drie pijlers die door de gehele organisatie worden gedragen en kent de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties als onderlegger.

Wil je weten hoe we met jou de wereld een stukje beter kunnen maken? Neem dan contact met ons op

Neem contact met ons op

Onze duurzame aanpak

Afbeelding van vijf verschillende medewerkers die een andere dienst vertegenwoordigen van Gom

Zorgdragen voor onze medewerkers

Om een waardevolle werkgever te zijn, ondersteunen we onze medewerkers in alle stadia van hun werkzame leven om gezond en zelfredzaam te werken. Onze expertise en ervaring met vitaliteit en werkgeluk zetten we ook in op de werkvloer van onze klanten. 

Een viertal collega's die met een stralende glimlach in de camera kijken

Werken aan een inclusieve samenleving

Met 95 verschillende nationaliteiten is Gom een afspiegeling van de samenleving. Diversiteit en inclusiviteit staan in onze organisatie dan ook structureel in de schijnwerpers. We nemen onze verantwoordelijkheid voor een werkomgeving waar gelijkwaardigheid en wederzijds respect het uitgangspunt zijn.

 

Een kleine elektrowagen in de binnenstad van Amsterdam voor de glasbewassing

Verkleinen van de impact op het klimaat

Ook al nemen we als schoonmaakbedrijf juist vervuiling weg: ook onze activiteiten hebben impact op het milieu. Daarom zetten we ons in om de negatieve impact op het klimaat te verkleinen. Door initiatieven te ontwikkelen die circulair of klimaatneutraal zijn. 

Facilicom en de Sustainable Development Goals

De Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties zijn voor bedrijven een goed vertrekpunt bij het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet elke doelstelling heeft evenveel aanknopingspunten in ons duurzaamheidsbeleid. Bovendien levert focussen op enkele goals meer rendement op dan de aandacht versnipperen over alle. Daarom omarmen we bij Facilicom en dus ook Gom vijf van de SDG’s.

En dat omarmen doen we niet alleen in woord maar ook in daad. In 2020 ondertekenden we de SDG Charter van SDG Nederland. Die deelname laat zien dat we structureel actie ondernemen om grote maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Om precies te zijn op de volgende vijf SDG’s:

1. Geen armoede
3. Goede gezondheid en welzijn
8. Waardig werk en economische groei
10. Ongelijkheid verminderen
11. Duurzame steden en gemeenschappen

Lees meer over Facilicom en de SDG's

2 medewerkers van Gom in een blauwe werkpolo kijken lachend in de camera

Meer weten over onze duurzame initiatieven?

We vertellen het je graag. Vul het contactformulier in, dan bellen wij je terug.

Neem contact met ons op