Vastgoedbeheer en -onderhoud voor vitale, veerkrachtige gebouwen

Onroerende zaken… Gebouwen die duurzaam met de grond zijn verenigd… De essentie van vastgoed is dat het om immobiel, onverplaatsbaar, ‘vast’ goed gaat. Maar, onroerend goed mag dan niet te verplaatsen zijn, vastgoed is wel degelijk in beweging. Of je wilt of niet. Immers, niets doen is geen optie, want dan degraderen gebouwen.

Om gebouwen vitaal en veerkrachtig te houden, moet je ze laten bewegen in de gewenste richting. Met een beleid dat is gericht op duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Daarmee stel je het waardebehoud van je portefeuille veilig of, beter nog, creëer je waardevergroting. Een beleid waarmee je bovendien gebruikers optimaal faciliteert en hen een veilig, gezond en aangenaam onderdak biedt. Als geen ander verstaan we de kunst je hierbij te ondersteunen, met deskundig onderhoud en beheer. En met consultancy voor strategisch advies.

Collega's in gesprek over optimalisatie gebouwprestatie

 

Optimalisatie van je gebouwprestaties

Instandhouding en liever nog optimalisatie van gebouwen vereist deskundig en alert beheer en onderhoud. In de eerste plaats om de gebouwen op zich en de installaties goed in conditie te houden. Wij kunnen die zorg uit handen nemen, aan de hand van een solide fundament: een actueel MJOP gebaseerd op NEN 2767 of RVB BOEI waarvoor wij ook alle expertise in huis hebben. Wij zien toe op tijdig en zorgvuldig onderhoud. Daarmee beheers je risico’s en voorkom je zoveel mogelijk storingen en calamiteiten. En afgestemd op je doelstellingen zorgen we voor optimale leef- en werkomstandigheden voor de gebruikers van je gebouw(en). Of anders gezegd: optimalisatie van gebouwprestaties.

Verduurzaming voor futureproof vastgoed

Verantwoord beheer en onderhoud is ondenkbaar zonder aandacht voor duurzaamheid. Dankzij onze kennis op het gebied van vastgoed én energiemanagement, zijn wij de aangewezen partij om hierover te adviseren en de verduurzaming te begeleiden. We zorgen ervoor dat je gebouwen voldoen aan wettelijke verplichtingen, zoals de erkende maatregelen. En ondersteunen je bij al je duurzame ambities. Samen met jou stippelen we de ideale route naar verduurzaming uit, toegespitst op je organisatie, je gebouw(en) en je financiële mogelijkheden. We hebben een complete ‘gereedschapskist’ met tools, producten en concepten voor je. Kijk maar op onze webpagina’s voor de Routekaart voor verduurzaming, onze energiemonitor Bespaar.nu of ons adviesconcept de Energiemanager.

Gebouw met een duurzaam groen dak met terras

 

Efficiënt verduurzamen met een DMJOP

Gebouwen verduurzamen hangt nauw samen met (planmatig) onderhoud. Daarom is het efficiënt om verduurzamingsmaatregelen op te nemen in een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP). Door regulier onderhoud of vervanging te combineren met energiebesparing optimaliseer je de total cost of ownership. Profiteer in dit verband van subsidies voor duurzame maatregelen, waarover wij je kunnen adviseren. De maatregelen stemmen we zoveel mogelijk af op ‘natuurlijke’ onderhoudsmomenten. Ook kijken we wanneer een investering zich het snelst terugverdient. Op onze webpagina Energieadvies lees je meer over onze dienstverlening ter ondersteuning van je energietransitie.

Uitvoering vastgoedonderhoud

De uitvoering van vastgoedonderhoud is maatwerk, afgestemd op je eisen. Wat werkt het beste voor jou? Volledige uitbesteding aan een aannemer: het hele onderhoudspakket in de vorm van maincontracting bij een uitvoerende partij neerleggen? Dat kan, maar is een oplossing die minder vaak gekozen wordt. Wij kunnen je ook volledig ontzorgen, waarbij we de kosten scherp bewaken. Denk concreet aan het opstellen van jaar- en uitvoeringsplannen voor onderhoudswerken. En het verzorgen van PVE/werkomschrijvingen ten behoeve van de aanbesteding van activiteiten. Vervolgens kun je ook de gehele uitvoeringsbegeleiding aan ons toevertrouwen: directievoering, toezicht, financiële budgetbewaking en de oplevering van werken.

Waarmee kunnen we jou van dienst zijn?

We hebben een breed palet aan producten en diensten voor je. Een antwoord op al je vastgoedvragen. En ervaring in alle sectoren: overheid, onderwijs, gezondheidszorg, sport en recreatie, kantoren, etcetera. We zijn benieuwd naar je vraag en nemen graag de tijd voor je.

Meer weten? Onze vastgoedexperts staan voor je klaar

Medewerkers energiemanagement die datarapport energiemonitoring bekijken
Facilicom Vastgoedmanagement

Bel ons: 088-2987500

Van Leeuwenhoekweg 1, 5482 TK Schijndel