Energiemanagement begint met de expertise van Breijer

Als bedrijf of organisatie heb je duurzame doelstellingen geformuleerd. Zoveel procent energie besparen, over een paar jaar energieneutraal ondernemen of nul-op-de-meter realiseren. Veel minder makkelijk is het om die doelstellingen in de praktijk te brengen. Hoe kun je effectief energie besparen? En waar liggen kansen om de CO2-footprint te verlagen?

Met de kennis en ervaring van Breijer op het gebied van verduurzaming wordt duurzaamheid concreet. De oplossing heet Energiemanagement.

Benieuwd of wij je kunnen helpen met je energie uitdaging? Neem contact met ons op 

Met Breijer als externe ‘energiemanager’ haal je alle expertise en capaciteit in huis om duurzame plannen in praktijk te brengen. En zelfs bij het formuleren van die plannen zijn we behulpzaam. De dienstverlening die onder energiemanagement valt, is verdeeld in vier stappen:

  • Ambitie en analyse: waar wil je naartoe en wat is er mogelijk in jouw specifieke situatie?
  • Energie besparen: welke maatregelen gaan we nemen?
  • Integratie van maatregelen: hoe integreren we die maatregelen in toekomstige meerjarenonderhoudsplannen?
  • Doelen realiseren: aan de slag!
Gebouwautomatisering uitbesteden aan de specialisten van Breijer.

Duurzame ambities

Om te bepalen waar (reële) kansen liggen, spiegelen we eerst je duurzame ambities aan de actuele wet- en regelgeving: waartoe ben je wettelijk minimaal verplicht?

Inzicht in je actuele verbruikscijfers en CO2-uitstoot ontstaat door een uitvoerige energie-audit van de gehele vastgoedportefeuille. Dat is het vertrekpunt, samen met de stroom van data die installaties nu al genereren. Stand-alone of gebundeld in je eigen gebouwbeheersysteem.



Met die informatie in handen gaan we maatregelen voor een periode van 5 of 10 jaar definiëren.

Integreren in meerjarenonderhoudsplannen

Financiële haalbaarheid verliezen we daarbij niet uit het oog. Veel van de maatregelen die je gaat nemen, kun je gelijktijdig realiseren met het onderhoud aan gebouwgebonden installaties. Daarom integreren we die maatregelen in de bestaande meerjarenonderhoudsplannen. Zo hoef je niet in één keer ‘over’, maar gaat de realisatie van duurzaamheidsdoelstellingen geleidelijk - met alle efficiencyvoordelen van dien.

Energiemanagement bij Breijer.

Bespaar op goed technisch onderhoud

De praktijk wijst uit dat slimmer omgaan met de huidige installaties in een gebouw al een grote stap richting een duurzame toekomst kan zijn. In veel gevallen wordt technisch onderhoud niet goed of niet tijdig uitgevoerd. Bovendien functioneren installaties niet altijd optimaal. Ons advies laat zien hoe je het periodieke onderhoud kunt finetunen om alles uit een installatie te halen wat erin zit - met een minimaal energieverbruik en CO2-uitstoot.

Energiemanagement bij Breijer.

Ons energiemanagement is onafhankelijk

Belangrijk voordeel van Breijer: we zijn niet alleen manager, maar ook thuis in de gehele uitvoering van maatregelen. In eigen huis hebben we alle disciplines die nodig zijn om slechts over 5 of 10 jaar ‘compliant’ te zijn. Specialisten voor verwarmingstechniek en het binnenklimaat, schilders en loodgieters. Daardoor houd je beleid en uitvoering in één hand als je wilt.

Energiemanagement bij Breijer de Energiemanager.

Een energiemanager die er bovenop zit

Met Breijer als energiemanager zit je overigens nergens aan vast. Als je tevreden bent over je huidige installatiepartner, dan zijn wij er uitsluitend om te adviseren, te monitoren en te controleren. Breijer volgt ook het verloop van het traject op de voet. Energiegegevens monitoren we realtime om snel te kunnen bijsturen. Kan het anders of beter, dan schakelen we meteen.

Wil je meer weten over Energiemanagement?

Meer info

Blij! van werken bij Breijer

Werken bij Breijer?

Werken bij Breijer betekent werken bij een moderne, informele werkgever waar persoonlijke ontwikkeling en ambitie voorop staan. Je komt terecht in een dynamische omgeving met leuke collega’s die jou snel thuis laten voelen.

  • Informele sfeer
  • Interne mobiliteit
  • Betrouwbare en familiaire werkgever

Solliciteer online.