Schoonmaak bij basisscholen: een vak apart

Je wilt als schoolbestuur of overkoepelende stichting natuurlijk een schone basisschool. En je wilt – kostenbewust – ook niet meer uitgeven dan nodig is. Gom Onderwijs voldoet aan al je wensen met betrekking tot de schoonmaak van jouw basisschool. 

Onze schoonmakers werken uitsluitend in onderwijsinstellingen. Die ervaring nemen ze mee wanneer ze jouw basisschool schoonmaken. Onze aanpak is flexibel, op maat en altijd in nauw overleg met jou. We combineren kennis van leerkrachten en de schooldirectie over de dagelijkse praktijk met onze kennis van het schoonmaakvak om zo een schone, aantrekkelijke en plezierige school te creëren.

Focus op de schoonmaak van basisscholen

Als partner en specialist voor het basisonderwijs weten we hoe het eraan toe gaat in een basisschool. En dat nemen we mee in hoe we de schoonmaak van jouw basisschool aanpakken:

  • Jonge kinderen zijn nog niet ervaren in het toiletgebruik, waardoor het sanitair extra vervuild kan raken en vies kan gaan ruiken. Wij zorgen voor een hygiënische omgeving.
  • Bij scholen met een zandbak of buitenspeeltuin op het schoolplein is er veel zandinloop, maar voor onze schoonmakers is dat geen enkel probleem. 
  • In oude schoolgebouwen is vaak sprake van achterstallig onderhoud met verouderd sanitair en verouderde tegelvloeren. Het is niet eenvoudig om dergelijke vloeren te reinigen, maar Gom Specialistische Reiniging heeft veel ervaring met dit soort vloeren en de expertise die nodig is om jouw vloeren weer te doen stralen. 
  • Door ruimtegebrek worden de gangen vaak ook gebruikt voor het onderwijs, wat voor extra vervuiling zorgt. Wij houden hier rekening mee en zorgen dat de gangen extra aandacht krijgen. 
  • Schoonmaaktijden verschuiven, door intensiever gebruik van de gebouwen. Ook bso’s maken bijvoorbeeld vaak gebruik van het gebouw en openingstijden worden langer. Dankzij onze ervaring en flexibiliteit kunnen we een goede schoonmaak toch garanderen.
een logo met in blauw bubbelig lettertype 'Samen voor een schone school met daarnaast 2 witte silhouetten van kindjes  die springen voor gekleurde bubbels

Samen voor een schone basisschool

We gaan graag met je in gesprek over hoe de schoonmaak van je basisschool anders kan: efficiënter en effectiever. Dat kan met onze reguliere schoonmaakdienstverlening, maar dat kan nog beter met inzet van het programma ‘Samen voor een schone school’. Ontdek hoe je meer rendement uit je budget haalt.

Lees meer

Haal het maximale uit je schoonmaakbudget

Twijfel je of je schoonmaakbudget wel optimaal wordt ingezet? En wil je weten wat de aanpak van Gom Onderwijs voor jouw school of scholen oplevert? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op