Verandermanagement

In een tijd waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen zijn er redenen genoeg om veranderingsprocessen in je organisatie in gang te zetten. Meer winst overhouden aan het eind van de streep. Medewerkers mee krijgen in de lerende organisatie die je wilt worden. Of succesvol een hybridewerkenconcept implementeren. Met Facilicom Solutions geef je die veranderingen effectief vorm. Dat doen we met ons eigen concept Gestructureerd creëren. En dat doen we vooral door te beginnen bij de belangrijkste motor achter échte verandering: de mens.

 

Als je organisatie geheel of gedeeltelijk een andere koers wil gaan varen, heb je graag de beste mensen aan boord. Facilicom Solutions is een ervaren partner in veranderingsprocessen, tot aan complete bedrijfsmatige reorganisaties toe. Veranderingsmanagers met kennis van zaken staan je in het gehele traject bij. Van de eerste oriëntatie tot en met de uitvoering. Onze expertise hebben we opgedaan bij grotere en kleinere veranderingstrajecten. Dat is een eerste waarborg voor een aanpak die zich in de praktijk heeft bewezen. De tweede is onze eigen methode om veranderingen effectief aan te pakken: Gestructureerd creëren.

Neem contact met ons op   Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen?

Aanpak

Gestructureerd creëren begint met een scherpe diagnose. We brengen allereerst in kaart de impact van de doelen, de urgentie, de risico’s, de randvoorwaarden én de haalbaarheid. Dat levert een programmacontract op waarin je de uitkomsten van onze inventarisatie helder verwoord terug vindt. Het contract is de basis om aan de slag te gaan. En om effectief en vooral gestructureerd de verandering te bewerkstelligen die je organisatie verder brengt.

Gestructureerd creëren: de mens centraal

Niet plannen en structuren bepalen het succes van veranderingen, maar mensen. Te vaak blijft het belang van de factor mens onderbelicht. Je medewerkers komen alleen in beweging wanneer ze ruimte en veiligheid ervaren en geloven in een succesvol resultaat. Daarom ontwikkelden we een eigen methode om mensen enthousiast te maken: Gestructureerd creëren.

Het is de leidraad voor onze verandermanagers. De methode brengt structuur aan in het proces van zoeken, verbanden leggen, concretiseren en begrijpbaar maken wat niet altijd wordt gezien.

Wij bieden je de oplossing 

Ben je geïnteresseerd in onze dienstverlening? Zullen we samen zorgen voor succesvol project in je organisatie? De experts van Facilicom Solutions zijn altijd beschikbaar en bereikbaar.

Neem contact met ons op

Nieuws, blogs en cases

IFM Academie
Integrated Facility Management Facility Management
Artikel

Vernieuwd integraal contract Mediahuis Nederland

Als Mediahuis Nederland in april 2020 alle facilitaire diensten in een integraal contract onderbrengt, valt de keus op Facilicom Solutions.

World Workplace Europe - The Hybrid Experience
Integrated Facility Management Facility Management
Artikel

Waar gaat het naartoe met het facilitair management van de toekomst?

Tijdens World Workplace Europe ‘22 laat ABN Amro zien waarom zij in 2021 rigoureus voor een andere facilitaire strategie heeft gekozen. Een strategie waarin de derde bank van Nederland van operational excellence naar partner excellence wil gaan: hierin staan staan sociale impact, duurzaamheid en...

Essent gebouw IFM
Integrated Facility Management Facility Management
Blog

Beluister onze podcast over IFM bij Essent

Afgelopen zomer koos energieleverancier Essent opnieuw voor Facilicom Solutions als partner. Dit keer in de vorm van een integrale uitbesteding (IFM). In onze reeks met Essent nemen we je mee van theorie naar praktijk en bieden we je inzicht in de fundamenten van een succesvol IFM-partnership.