Integrated Facility Management

Het is een onmiskenbare ontwikkeling in Facility Management: de opkomst van de regieorganisatie. Niet meer dagelijks bezig zijn met management en uitvoering van facilities op je eigen werkvloer, maar vertrouwen op een enkele facilitaire dienstverlener die alles voor je regelt. Met de belangrijkste facilitaire taken in eigen huis - schoonmaak, beveiliging, receptie, catering en technisch onderhoud - zijn wij bij uitstek de partner die integratie in de praktijk waarmaakt.

Wat IFM van Facilicom Solutions jou kan bieden?

 • Lokaal en landelijk: Een lokale speler met een bereik in de hele Benelux, gespecialiseerd in zowel hard en soft services.
 • Flexibiliteit en kwaliteit: Wij leveren exact de juiste dienstverlening volledig op maat.
 • Planet & People: Een leverancier die streeft vanaf 2025 CO2-neutraal te zijn en oog heeft voor de noden van vaste en flexibele medewerkers.

Meer weten over Integrated Facility Management?       Neem contact met ons op   

Hoe wij onze stempel drukken

De Benelux is onze thuismarkt. Van grote steden tot de kleinere gemeenten: we zitten letterlijk om de hoek! Dankzij ons fijnmazig netwerk zijn we altijd in de buurt. Je medewerkers komen dus altijd uit je eigen regio. Onze visie is dan ook “Lokaal, met eigen diensten”. Met onze eigen diensten als schoonmaak (Gom), beveiliging (Trigion), receptie (Embrace), catering (Food&i), technische onderhoud (Breijer) en FM kunnen wij tot 80% van de facilitaire diensten zelf uitvoeren. Voor de overige 20% werken we met bekende strategische partners waarbij wij schaalvoordeel genereren.Door deze hoge selfperformancerate

 1. Benutten wij maximaal de integratievoordelen,
 2. Kunnen wij snel op- en afschalen en,
 3. Passen wij onze dienstverlening flexibel aan bij wijziging van de vraag.

We luisteren bij Facilicom Solutions heel goed naar je wensen en eisen, je doelstellingen en je ambities. Het adviseren doen we desgewenst al in de oriëntatiefase en geven je doorlopend advies tijdens alle processtappen. Wij geloven heel sterk in de cultural fit. Als die er is, hebben we al een sterke basis om samen te werken, te ontwikkelen en te groeien. Daarbij stellen we samen steeds de vragen:

 • Wat verbindt ons?
 • Wat onderscheidt ons?
 • Wat versterkt ons?
 • Hoe gaan we met elkaar om?
 • Wat maakt ons succesvol?

Heb je op dit moment eigen management en eigen operationele medewerkers in dienst? En vraag je je af wat hun toekomst is bij outsourcen van de facilitaire organisatie? Die medewerkers kunnen bij ons aan de slag, als zij dat willen. Zelfs op de bestaande locatie, maar dan binnen de nieuwe IFM-structuur. Zo houden zij hun baan. En houden wij belangrijke kennis van je organisatie vast.

Voor nieuwe medewerkers die door het outsourcen onderdeel worden of op andere wijze bij ons starten, hebben wij een onboardingsprogramma, volledig in het teken van een warm welkom. Het programma wordt ondersteunt door app en buddy-systeem zodat de nieuwe collega snel zijn/haar weg kan vinden in de organisatie en zich echt welkom voelt.

Investeren in onze medewerkers doen we met: 

 • de IFM Academie, ons integrale opleidinghuis,
 • het programma Vitaliteit voor een duurzame levensstijl
 • stimulatie van horizontale en verticale promoties binnen en tussen divisies.

Onze bedrijfscultuur vertaalt zich, typerend voor een familiebedrijf, op ieder niveau binnen onze organisatie. Daarin staat persoonlijke aandacht en het creëren van een veilige werkomgeving centraal. Naast de klantwaardering waarin onze medewerkers altijd hoog beoordeeld worden, toetsen we ook extern iedere twee jaar de medewerkerstevredenheid.

Als integrator en verbinder van de FM-keten nemen wij een leidende en initiërende rol. Het gaat verder dan alleen het verduurzamen en inclusiever maken van onze eigen diensten maar ook de FM-supply chain.

Met onze diversiteit en initiatieven op het gebied van sociaal impact, realiseren wij doorlopend tastbare resultaten voor onze medewerkers. Het behaalde PSO-trede2 certificaat is een mooie erkenning maar onze ambities reiken verder: het doel is PSO-trede 3 in 2026. Op het gebied van duurzaamheid zijn wij hard aan de slag gegaan en hebben als doel gesteld om in 2025 CO2 neutraal te zijn. Met de CO2 prestatieladder is er een belangrijke mijlpaal behaald. Samen met onze klanten gaan wij aan de hand van de duurzaam doenscan het pakket van FM-diensten doorlichten en maken een plan van aanpak met het duurzaamheidsteam

Wij ondersteunen, jij focust

Bij de totstandkoming van een regieorganisatie komen er veel vraagstukken op je af zoals:

 • Waar leg je de knip?
 • Maak je alle soft en hard services onderdeel van de scope?
 • Hoe zit het met je eigen medewerkers?
 • Wat doe je in de regieorganisatie?
 • Hoe ga je om met de huidige leveranciers?
 • Hoe zit het met je FM-kosten?

Facilitaire diensten outsourcen is ingrijpend voor elke organisatie, of het nu gedeeltelijk of integraal gebeurt. Uitbesteding betekent vaak een keuze maken voor andere leveranciers, een andere manier van werken en nieuwe gezichten in huis.

Wij helpen je in het realiseren van een stevig fundering. We voorzien juiste managementinformatie, een contract compliance die in orde is en een flexibel partnership.

Trends op het gebied van workplacemanagement, data, duurzaamheid & social impact maken we toepasbaar en koppelen we aan jouw doelstellingen. Je kan rekenen op een excellente operationele uitvoering met onze eigen diensten om de integratie te optimaliseren.

Die integratie zetten we tactisch door in de verschillende diensten. Denk hierbij aan onder andere contract en performance management. Ook voor strategische zaken en ontwikkelingen delen we graag onze kennis. We onderschrijven de gezamenlijke belangen en werken in volledig transparantie met elkaar. We ontwikkelen samen een mooie IFM-toekomst!

Mannen nemen een quickscan af.

Specialisatie

Facilicom is gespecialiseerd in DBFMO (Design, Build, Finance, Maintain & Operate) en PPS (publiek-private) projecten. PPS is een samenwerkingsvorm tussen de overheid (opdrachtgever) en één of meer private ondernemingen (opdrachtnemer). 

Jonge business professionals bespreken management strategie.

IFM-academie

Bovenop de vakinhoudelijke trainingen volgen alle collega’s op een IFM-locatie een aantal trainingen gericht op een integrale uitvoering. De trainingen zijn een mooie mix van theorie - gegeven door eigen interne specialisten - en praktijk.

Flexibeler, efficiënter werken met meer focus op je core business?

Zorgen we samen voor een succesvolle verbetering in je organisatie?
De experts van Facilicom Solutions gaan graag met je in gesprek.

Nieuws, blogs en cases

Schoonmaakrobots: een bedreiging of een kans?

Schoonmaakrobot Ella, een witte robot met digitale ogen, rijdt in een gang voorbij een schilderij

De visie van Charlotte Morijn, Manager Performance Center en projectleider Werkgroep Robotisering