Bouw Informatie Model

Breijer Projecten maakt gebruik van geavanceerde software waarmee gebouwen driedimensionaal en digitaal tot in detail worden uitgewerkt. Deze techniek heet 'Bouw Informatie Model', kortweg BIM genoemd. BIM wordt gebruikt voor het engineeren van renovaties en verbouwingen. Wij maken hierbij gebruik van Revit Architecture.

Een voorbeeld van een BIM-3D-model via Revit Architecture.

Breijer Projecten maakt gebruik van geavanceerde software waarmee gebouwen driedimensionaal en digitaal tot in detail worden uitgewerkt.

De bouwkundige en technische disciplines werken in hetzelfde model. Dit biedt grote voordelen op het gebied van coördinatie en inzicht ten opzichte van 'traditionele' twee dimensionale tekenmethodes.

Het doel van BIM is om de coördinatie tot in detail plaats te laten vinden voordat de bouw start. Dit biedt vele voordelen. Daarnaast zorgt het voor een betere samenwerking tussen disciplines, waardoor faalkosten worden gereduceerd en de efficiëntie van het gehele bouwproces wordt vergroot.

Vragen over het Bouw Informatie Model?     Neem contact met ons op

Bouw Informatie Model - 3D BIM bij Breijer

Voordelen van BIM

Door slim gebruik te maken van de BIM-processen worden in een vroeg stadium alle ontwerpbesluiten gemaakt binnen het 3D model, waardoor kostbare ontwerpwijzigingen tot een minimum worden beperkt. Door vroegtijdig problemen te signaleren en op te lossen worden tijdens de uitvoering minder bouwfouten gemaakt.

Meer info

Bouw Informatie Model - 3D BIM bij Breijer

Doelstellingen van BIM

Doelstellingen hebben een grote impact op de inrichting van de BIM processen. Indien het model slechts wordt gebruikt tijdens de ontwerpfase, om inzicht in het ontwerp te krijgen, volstaat een ‘uitgekleed’ model. Het model zal op een andere manier gebruikt worden wanneer ook de realisatie en/of exploitatiefase middels BIM worden ingericht.

Meer info

Bouw Informatie Model - 3D BIM bij Breijer

Besparingen van BIM

Het toepassen van BIM is niet alleen interessant tijdens de realisatie maar ook tijdens de exploitatie. Waar de faalkosten tijdens de realisatie met 5-10% kunnen worden teruggebracht levert het de klant (de gebruiker) een samenhangende database op met alle informatie die benodigd is tijdens de volledige levensduur van het gebouw.

Meer info

Waarom BIM?

De BIM-software heeft onder andere onderstaande voordelen:

  • Faalkostenreductie
  • Op deze wijze gegevens kunnen delen maakt betere samenwerking mogelijk
  • Door het uitvoeren van clash controles worden knelpunten inzichtelijk gemaakt
  • Het is mogelijk om veranderingen in ontwerp te visualiseren
  • Door integraal te werken kunnen alle Facilicom-diensten in het model worden verwerkt
  • Gebouwgegevens worden eenmalig vastgelegd en zijn snel inzichtelijk
Gebouwautomatisering uitbesteden aan de specialisten van Breijer.

Benieuwd naar de mogelijkheden van BIM voor uw project?

Laat het ons weten en wij vertellen hier graag meer over.

Neem contact met ons op

Laatste nieuws, blogs & cases