Verplichting energielabel C voor kantoren

Met ingang van 1 januari 2023 moeten kantoren in Nederland minimaal energielabel C hebben. Een tussenstap op weg naar 2030. In dat jaar is voor alle label-plichtige locaties het A-label vereist. Facilicom Energiemanagement helpt je bij het behalen van energielabel C of hoger met de NTA 8800-berekeningsmethode.

Facilicom Energiemanagement:

  • Stelt energielabel C en overige energielabels voor je op
  • Is een ervaren en uitgesproken expert op energiegebied
  • Heeft EPA-U adviseurs die zijn lid van beroepsvereniging FedEc
  • Ondersteunt met Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)
  • Ontzorgt met energiegerelateerde financiële diensten
Voor 1 januari 2023 moeten alle kantoren in Nederland minimaal energielabel C hebben.

Benieuwd hoe wij je kunnen adviseren, ondersteunen en hoe wij energielabel voor je kunnen opstellen?

Neem contact met ons op   

Waarom nu energielabel C halen?

De labelverplichting is opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Daarin wordt gesteld dat een gebouw per 1 januari 2023 niet meer als kantoor mag worden gebruikt zonder energielabel C. Heb je nog geen energielabel C? We adviseren je niet langer te wachten. Aanpassingen en kosten voor het behalen van label C zijn vaak beperkt, is onze ervaring. Zijn er wel bouwtechnische aanpassingen nodig, dan is het zeker van belang om tijdig te starten om het label te behalen.

Hulp bij alle energielabel-vragen

Energielabel A t/m G

Heb je energielabel D, E, F of G? In veel gevallen kunnen we snel een energielabel C voor je opstellen, omdat er vaak maar enkele maatregelen nodig zijn. Heb je nog geen energielabel, dan onderzoeken we hoe energiezuinig je gebouw is en welk energielabel daarbij hoort. Dus wat je vraag of je situatie ook is, Facilicom helpt je altijd met deskundig advies en ondersteuning.

EPA-U advies op basis van NTA 8800

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig om te voldoen aan de eisen? We stellen dat vast met de Energie Prestatie Advies Utiliteit (EPA-U). We gebruiken hiervoor de NTA 8800 berekeningsmethode. Daarmee bepalen we wat je huidige energielabel is. En brengen we in kaart wat nodig is om het energielabel te verbeteren naar label C, label A of zelfs een CO₂-neutrale staat.

Maatwerkadvies van een vakbekwame, ervaren EP-adviseur

Energie prestatie adviseur EP-U

Hoe presteert je gebouw op het gebied van energiegebruik? Een maatwerkadvies van een van onze vakbekwame en ervaren EP-adviseurs (EnergiePrestatie-adviseur; voorheen EPA-adviseur) brengt de huidige energieprestatie van je gebouw in kaart. Maar een maatwerkadvies gaat verder dan alleen de energieprestatie, waarop het energielabel is gebaseerd, vaststellen.

CO₂-uitstoot én kosten omlaag met Facilicom Energiemanagement

Facilicom Energiemanagement is een ervaren en uitgesproken expert op energiegebied. Onze EPA-U adviseurs zijn lid van de beroepsvereniging FedEc. En wij zijn BRL-9500 gecertificeerd. Voor diverse bedrijven verzorgen we de Energie-audit (EED). We begeleiden organisaties bij het certificeren voor de CO₂-Prestatieladder. We bieden ondersteuning op het gebied van Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). Voor alle energiegerelateerde financiële zaken, ontzorgen we je met factuurverwerking en factuurcontrole.

Meer weten? Onze experts staan voor je klaar

Benieuwd hoe wij je kunnen adviseren, ondersteunen en hoe wij energielabel voor je kunnen opstellen?
Vul dan ons formulier in, dan zullen we je snel bellen om de mogelijkheden met je te bespreken.

Medewerkers energiemanagement die datarapport energiemonitoring bekijken
Facilicom Energiemanagement

Bel ons: 088 - 2987500

Van Leeuwenhoekweg 1, 5482 TK Schijndel