Alert op legionellabesmetting

Breijer Legionellapreventie is gespecialiseerd in alle werkzaamheden die gerelateerd zijn aan drinkwater- en proceswaterinstallaties.

Als BRL 6010 gecertificeerd bedrijf zijn we bekend met de actuele wet- en regelgeving. Tel daarbij op onze jarenlange ervaring en we kunnen je geheel ontzorgen op het gebied van legionella- preventie. Operationeel vanuit de vestiging in Rotterdam beschouwen we geheel Nederland, als ook delen van België en Luxemburg als ons werkgebied.

Bekijk ook onze vakmannen in actie.

Al je waterinstallaties gegarandeerd legionella-veilig

Optimale preventie begint met een quick scan:

  • Onder welke regels valt je bedrijf?
  • Welke risicopunten zijn er in de waterinstallatie?
  • Zijn aanpassingen aan de installatie nodig?
  • Welke beheersmaatregelen zijn nodig?

De tweede stap is het maken van een beheersplan, het plan met alle maatregelen om legionellabesmetting te voorkomen. Met die aanpak is Breijer verantwoordelijk voor de hele keten van maatregelen en beheer.

Interesse in een vrijblijvende quick scan?    Neem contact met ons op

Waterbehandeling en Legionellapreventie bij Breijer.

Quickscan

Breijer legionellapreventie geeft je een helder inzicht in de rechten en plichten die je hebt vanuit de zorgplicht om legionellabesmetting te voorkomen. Vaak is het niet duidelijk aan welke eisen je als gebouweigenaar moet voldoen.

Door het uitvoeren van een quickscan aan je drinkwaterinstallatie bepaalt Breijer Legionellapreventie precies aan welke eisen je installatie dient te voldoen. Het eindresultaat is een rapport met een overzicht van onze constateringen en handelingen om 'compliant' te zijn.

Waterbehandeling en Legionellapreventie bij Breijer.

Beheersplan

Naar aanleiding van de risicoanalyse stellen we een legionellabeheersplan op, waarin alle noodzakelijke beheersmaatregelen en uitvoeringsfrequenties zijn bepaald.

Onderdeel van het beheersplan zijn ook de noodzakelijke logboeklijsten, voor het uitvoeren en documenteren van de uitvoering. Deze worden ook verzameld in een legionellapreventielogboek. Is legionellapreventie of -beheer wettelijk verplicht voor je gebouw? Dan is een risicoanalyse onderdeel van het beheersplan!

 Waterbehandeling en Legionellapreventie bij Breijer.

Risicoanalyse

In de risicoanalyse vinden gebouweigenaren terug welke risicopunten we hebben aangetroffen en wat de installatieaanpassingen zijn. Voor het maken van een risicoanalyse is het belangrijk de gehele installatie te kennen. Hiervoor wordt aan het begin alle verkrijgbare informatie verzameld, zoals tekeningen en onderdeel informatie. 

Onderdelen van de analyse zijn:

  • een visuele inspectie van de gehele installatie
  • controle van de temperatuur van warm en koud water
  • systematische controle van de gehele installatie op risico’s en gebreken

Beheersmaatregelen overnemen

Breijer Legionellapreventie kan alle noodzakelijke beheersmaatregelen overnemen, conform de wettelijke procedures. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om een beheersplan dat we zelf hebben opgesteld of een plan van een andere partner.

De uitvoering van de beheersmaatregelen dient volgens de in het beheersplan opgegeven frequentie te worden uitgevoerd en in het logboek op de logboeklijsten gedocumenteerd te worden. Door die verantwoordelijkheid bij Breijer te leggen, heb je er zelf geen omkijken naar. Alles wordt digitaal 24/7 online inzichtelijk bijgehouden en gedocumenteerd.

Waterbehandeling en Legionellapreventie bij Breijer.

Analyse drinkwater

Een analyse van het drinkwater geeft een duidelijk inzicht in het veiligheidsniveau van een drinkwaterinstallatie. Breijer analyseert conform NEN 6265. Onze specialisten geven ook advies over de acties die je moet volgen, afhankelijk van de uitslagen van de analyses. Vanaf een concentratie van meer dan 1000 Kve/l is het meestal verplicht om melding te maken aan VROM. Ook die meldingsplicht kunnen we van je overnemen.

Waterbehandeling en Legionellapreventie bij Breijer.

Installatieaanpassingen

Zijn er aanpassingen vereist aan de installatie? Als onderdeel van Breijer Loodgieters kunnen we alle noodzakelijke en gewenste aanpassingen voor je uitvoeren, conform de actuele wet- en regelgeving. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een automatische spoelkraan of het doorlussen van een aansluitpunt van een kraan die minder dan wekelijks wordt gebruikt. In goed overleg met gebouw- eigenaren zoeken we naar een efficiënte oplossing.

Desinfecteren van drinkwaterinstallaties

Breijer Legionellapreventie heeft ook ervaring met het thermisch en chemisch desinfecteren van drinkwatersystemen en is BRL k14032 gecertificeerd. Per situatie is een andere aanpak vereist. Er zijn diverse mogelijkheden om een installatie te desinfecteren en/of te reinigen. Niet alle mogelijkheden zijn op elke installatie toepasbaar. Breijer geeft een helder advies welke desinfectiemethode ideaal is. Ook controleren we de installatie na afloop door een monster te nemen.

Wet- en regelgeving legionellapreventie in leidingwater

Het beheersplan en de voorgeschreven maatregelen sluiten uiteraard aan bij de actuele wetgeving. Breijer Legionellapreventie controleert de correcte naleving van het beheersplan en het logboek. Ook tijdens controles op preventieve maatregelen door waterbedrijven kun je op onze support rekenen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Laat het ons weten en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Neem contact met ons op

Laatste nieuws, blogs & cases

Blij! van werken bij Breijer

Werken bij Breijer?

Werken bij Breijer betekent werken bij een moderne, informele werkgever waar persoonlijke ontwikkeling en ambitie voorop staan. Je komt terecht in een dynamische omgeving met leuke collega’s die jou snel thuis laten voelen.

  • Informele sfeer
  • Interne mobiliteit
  • Betrouwbare en familiaire werkgever

Solliciteer online.