Grip op de energieprestatie van je gebouw

Stappen maken in duurzaamheid. Dat is een uitdagend proces. Energie besparen is een cruciaal en zwaarwegend onderdeel van het traject. Dat vraagt om inzicht van de energieprestatie, tijdige en effectieve maatregelen en continue monitoring van het energiegebruik. Een noodzaak, ook om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Omdat energiemanagement onze ‘core business’ is, kunnen we je hierbij optimaal ondersteunen. Met een antwoord op al je vragen, wensen en uitdagingen op energiegebied.

Grip op je energieprestatie met onze producten en diensten:

  • Grip op je verbruik met: energiemonitoring                                                               
  • Grip op wet- en regelgeving met: energieregistratie- en bewakingssysteem
  • Grip op je facturen met:  factuurcontrole
  • Grip op de prijs met: energie-inkoop

Benieuwd hoe wij een antwoord geven op al je energievragen en -wensen?

Neem contact met ons op   

Fundament voor je energiemanagement

Energiemanagers beoordelen de meetdata van de energiegegevens

Onze energieprestatieproducten en -diensten zijn het fundament voor je energiemanagement en helpen je bij de energietransitie. Invoergegevens zijn de data van je meters, factuurstromen en het gebouwbeheersysteem (GBS), indien je daarover beschikt. Met onze monitoring, analyses en advies krijg je grip op je energieverbruik. We signaleren verbruiksafwijkingen en bieden proactief oplossingen voor de meest effectieve energiebesparing. Voordeel van ons platform is bovendien dat je inzicht krijgt in het volledige energieverbruik van je gehele vastgoedportefeuille.

Energiemanagement begint met meten

Met het verlagen van je energieverbruik reduceer je ook de CO₂-uitstoot. Dat begint bij inzicht in je verbruikscijfers: meten is weten. Na analyse van de data kun je aan de slag met energiebesparende maatregelen. Als energiespecialist helpen we je bij het hele traject. Onze consultants adviseren je en helpen je onder meer met het aantoonbaar maken van je resultaten.

Bespaar 10-25% op je energiekosten

Met energiemonitoring verzamelen we continu alle data. De energiegegevens analyseren en interpreteren we met het energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). Met ondersteuning van een energie-adviseur van Facilicom stellen we besparingsdoelstellingen op. Afhankelijk van je ambities kun je 10-25% besparen op energiekosten.

Wij houden de wet- en regelgeving voor je bij

De overheid wordt steeds strenger wat betreft verduurzaming, specifiek ten aanzien van CO₂-reductie. Voldoe jij aan de wet- en regelgeving? Denk aan zaken als EBS, Energy Efficiency Directive (EED), Informatieplicht en Energielabels (voor veel kantoren geldt een Energielabel C-verplichting, vóór 2023). En, niet verplicht, maar zeker de overweging waard: de CO₂-Prestatieladder. Allemaal zaken waarvoor je een beroep kunt doen op onze expertise en ervaring.

Collega's van Facilicom Solutions in overleg

Meer weten?

Benieuwd naar onze antwoorden op je energievragen en -wensen?

Nieuws, blogs en cases

Mannen nemen een quickscan af.
Energiemanagement Vastgoedmanagement Facility Management
Blog

Quickscans zijn een effectieve opstap naar duurzaam vastgoedbeheer

Facilicom Solutions helpt: met twee quickscans die een eerste vertrekpunt zijn voor een duurzaam vastgoedbeheer.

energiemanagement
Energiemanagement Facility Management
Nieuws

Hoe overbrug je de kloof tussen denken en doen?

We moeten toegroeien naar een circulaire economie. De facilitaire dienstverleningssector biedt daarvoor mooie kansen. Maar hoe pak je dit succesvol op, op...

Inspecteur bekijkt zonnepanelen
Energiemanagement Vastgoedmanagement Facility Management
Blog

De ‘E’ van BOEI

Inspectie met RVB-BOEI methodiek: effectieve opstap naar duurzaam MJOP.