ISDN stopt; einde aan het analoge tijdperk

Een paar jaar geleden is marktleider KPN gestart met het uit faseren van ISDN, een technologie die veel heeft betekend voor de ontwikkeling van het internet en die het verrassend lang heeft volgehouden. Met het stopzetten van ISDN en meervoudige PSTN (Public Switched Telephone Network) dreigt de verbinding van tienduizenden alarminstallaties te vervallen.

Uitfaseren ISDN 15/20/30 verbindingen

Na uitfasering van ISDN 1/2 verbindingen (vooral vaste telefonie) pakt KPN nu door met het uitfaseren van ISDN 15/20/30 verbindingen (ook alarmering). Onlangs heeft KPN de overeenkomst met andere netwerkleveranciers opgezegd per 1 oktober 2021. Vanaf die datum functioneert de analoge verbinding tussen je beveiligingssysteem en de particuliere alarmcentrale dus niet meer. Een eventuele alarmmelding wordt daardoor niet opgevolgd.

Veiligheid waarborgen

Er zijn in Nederland naar schatting nog zo’n 100.000 alarminstallaties die via een analoge verbinding doormelden naar een Particuliere Alarmcentrale. Om te voorkomen dat woningen en bedrijven straks niet langer beveiligd zijn, ligt er een taak voor installateurs om verouderde verbindingen zo snel mogelijk naar digitale alternatieven te vervangen. Ook als eindgebruiker is het belangrijk om vinger aan de pols te houden en contact op te nemen met je vertrouwde installateur om samen een passende oplossing te vinden voor jouw alarmaansluiting. Onderneem nú actie om straks verzekerd te zijn van alarmopvolging. Maak vandaag nog een afspraak met een adviseur van Trigion. Samen bekijken we wat voor jou de meest efficiënte oplossing is.

Neem contact met ons op

Wat kan jij doen?

  • Meestal is het genoeg om een zogenaamde IP-alarmoverdrager te plaatsen. Die zet het analoge signaal om in een digitaal signaal.
  • Een eventueel alarm van het systeem komt dan via je bestaande internetaansluiting bij de particuliere alarmcentrale binnen.
  • Heb je centrale apparatuur die al wat ouder is?  Denk dan eens na  over vervanging. In moderne units is een IP-alarmoverdrager geïntegreerd.
  • Moderne units hebben, afhankelijk van de eisen,  meer voordelen. Op afstand inloggen bijvoorbeeld, zodat je je systeem overal ter wereld kunt uitlezen en bedienen.

Meer informatie over de uitfasering?

Header alarmaansluiting

Vul dan je gegevens in en wij nemen uiterlijk de volgende werkdag contact met je op. Als je klant bent vernemen we graag bij welk vestiging je klant bent. Geef jezelf de zekerheid dat je ook na 1 oktober met een gerust hart de deur van je bedrijf dicht kunt doen.

Neem contact met ons op