'Veiligheids-topmensen' op werkbezoek bij Trigion

Twee topmensen uit het Nederlandse veiligheidsstelsel bezochten op 6 februari de Monitoring & Response centrale van Trigion in Schiedam. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter Jaap Aalbersberg en plaatsvervangend korpschef van de politie Liesbeth Huyzer werden ontvangen door algemeen directeur Ellen Groenewoudt van Trigion, voorzitter Boele Staal van de Federatie Veilig Nederland en voorzitter Ard van der Steur van de Nederlandse Veiligheidsbranche. 

Onderwerp van gesprek was publiek-private samenwerking in het veiligheidsdomein. Andre Loos van de provincie Noord-Holland lichtte toe hoe door samenwerking tussen overheidsinstanties en particuliere bedrijven verkeersstromen beheersbaar en veiliger kunnen worden. Ron Knaap, directeur van Trigion Monitoring & Response legde uit hoe in de centrale dagelijks honderdduizenden meldingen van camera’s en sensoren worden gefilterd en uiteindelijk afgehandeld. Bedrijven als Trigion, Securitas, NVD Beveiligingen en G4S zijn met de inzet van de modernste technologie voorlopers op het vlak van persoons- en objectbeveiliging. 

Over publiek-private samenwerking in het veiligheidsdomein wordt al lang gesproken, maar concrete samenwerkingsprojecten komen maar moeizaam tot stand. Het werkbezoek aan Trigion was de eerste gelegenheid waarbij hoge overheidsvertegenwoordigers persoonlijk langskwamen bij een privaat bedrijf voor een verkenning.

'Veiligheids-topmensen' op werkbezoek bij Trigion