Trendwatchers met voorspellingen voor de arbeidsmarkt

Met welk beroep zit je goed in 2020, en in welke sectoren zijn er juist minder vacatures? De Telegraaf vroeg trendwatchers Adjiedj Bakas en Lieke Lamb naar hun voorspellingen voor de arbeidsmarkt van dit nieuwe jaar. Beiden zien personeelskrapte in diverse sectoren verder toenemen en toepassingen van 'Artificial Intelligence' (AI) alleen maar groter worden.

Het jaar van de digitale destructie

'We krijgen smart cities waar in bijvoorbeeld lantaarnpalen en stoplichten sensoren worden geplaatst. Er zijn mensen nodig om dat allemaal te analyseren'. Ook zijn steeds meer mensen nodig om gebrekkige IT-structuren te repareren. '2020 wordt wel het jaar van de digitale destructie genoemd. Ethische hackers zullen hun handen vol hebben aan het beschermen van organisaties tegen cybercriminelen'.

Werk wordt vervangen door 'Artificial Intelligence' (AI)

Voor administratieve functies zijn door diezelfde digitalisering de komende jaren steeds minder functies, werk wordt vervangen door AI. De trendwatchers zien hetzelfde gebeuren voor beveiligers. 'Je zult robots krijgen die een deel van dit werk kunnen overnemen. Beveiligers hoeven dan minder zelf aanwezig te zijn, maar krijgen een meer coördinerende rol'.

Mannelijke Trigion collega die via cameratoezicht alles in de gaten houdt

Next level beveiligen doe je op afstand

Trigion herkent zich in deze trends; in de beveiligingssector is sprake van personeelskrapte en arbeidskosten nemen toe. Mede daarom introduceerden we Trigion Next: dé professionele oplossing voor beveiliging op afstand. Veiligheid wordt steeds meer 'as-a-service' aangeboden en de rol van een beveiliger verandert. Trigion investeert in intelligentie (AI) en techniek waar het kan en de mens als het moet, beveiligers blijven een essentiële schakel in deze veiligheidsketen.  Meer hierover lees je in het artikel 'Next level beveiligen doe je op afstand' en het whitepaper 'In vijf stappen naar een succesvolle beveiliging op afstand'.

Zeven staande schermen staan op een verrijdbare basis. Op de schermen zijn gezichten afgebeeld zoals een conference call.

Robotica in de bedrijfsbeveiliging

AI en sensoring blijven actuele items, maar wat is echt en wat is enkel een hype. Wat mag verwacht worden van de ontwikkeling van robotica en gaan we meer robots in de bedrijfsbeveiliging zien? In het whitepaper 'Robotica in de bedrijfsbeveiliging; kan de hype de verwachtingen waarmaken?' een antwoord op de meest gestelde vragen.