Trigion en Huisman slaan de handen ineen

Sinds 1 februari 2023 vult Trigion opnieuw de beveiligingsvraag in voor haar Schiedamse buurman Huisman. De wereldwijde speler, bekend van het ontwerpen, fabriceren en onderhouden van zware constructie installaties voor de meest vooraanstaande bedrijven in de markten voor duurzame energie, houdt zich dagelijks bezig met technologie en innovatie. Om de veiligheid op het Huisman-terrein in Schiedam nog verder te verbeteren, slaan Trigion en Huisman de komende jaren de handen ineen.In de periode voor 2015 gaf Trigion ook al invulling aan het beveiligingsvraagstuk van Huisman. Beide organisaties zijn dan ook goed bekend met elkaar. Echter is de vraag van toen wezenlijk anders dan die van nu. “Concreet willen wij met Trigion een veiligere omgeving voor Huisman creëren. Dit door te onderzoeken of wij de mensbeveiliging kunnen gaan versterken met de inzet van technologie”, aldus Esther Mannak, facility consultant bij Huisman. “Wat zijn de kansen op het gebied van mensbeveiliging en welke mogelijkheden zijn er voor Huisman met betrekking tot de inzet van systemen, sensoren, camera’s, beveiligen op afstand en andere slimme technieken. Dat gaan we echt samen ontdekken en daar kijken we enorm naar uit.”

Peter Kalden (Huisman) en Menno van der Zalm (Trigion) ondertekenen contract

Peter Kalden (Facility Manager bij Huisman) en Menno van der Zalm (Directeur Sales bij Trigion)

Een andere kijk op beveiliging

Nick Geutjes, consultant integrale veiligheid bij Trigion, en collega’s staan op hun beurt te popelen om Huisman mee te gaan nemen in alle mogelijke oplossingen voor de toekomst. “Het bezoek dat Huisman in aanloop naar de nieuwe samenwerking bracht aan onze geavanceerde afdeling Monitoring & Respons bleek echt een doorbraak in het gesprek. Met eigen ogen de eindeloze mogelijkheden van beveiligen op afstand kunnen zien, inspireert en geeft stof tot nadenken over oplossingen voor de toekomst. Geweldig om met Huisman onze kennis en ervaringen te delen en samen de volgende stap te gaan zetten.”

Komende periode wordt de mensbeveiliging onder de hedendaagse standaarden van Trigion verder gecontinueerd en geprofessionaliseerd voor Huisman. Tegelijkertijd gaan beide partijen intensief met elkaar in gesprek om in kaart te brengen welke slimme, innovatieve technieken de beveiliging van Huisman nog efficiënter en beter gaan maken. Een samenwerkingsvorm die naadloos aansluit op een wereld waarin technologie een steeds grotere rol speelt, maar waarin de mens het verschil blijft maken en techniek daaraan ondersteunend is.