Samen voor een sociaal veilig studeerklimaat

Al meer dan 24 jaar zorgt Trigion voor een veilige en gastvrije omgeving voor de inmiddels ruim 31.000 studenten en 5.500 medewerkers aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Om een aangenaam en veilig leer- en werkklimaat te creëren staan sociale veiligheid en pro-activiteit centraal in de samenwerking tussen de VU en Trigion. Deze samenwerking is recent bezegeld met een verlenging van het contract.

Co-creatie VU - TrigionTrigion levert zowel beveiligings- als hospitality diensten aan de VU en werkt daarin op gelijke voet samen. Een samenwerkingsvorm waarbij optimaal geprofiteerd kan worden van elkaars kennis en kunde. De afgelopen jaren heeft dit al vele mooie resultaten opgeleverd. Alle reden om ook de nieuwe samenwerking te continueren op basis van co-creatie, zo onderschrijft Rob Pel, beleidsadviseur veiligheid bij de VU: “Met werken vanuit de gezamenlijkheid bereik je echt meer. Je blijft elkaar doorlopend uitdagen en prikkelen. Dat gaat in de toekomst wederom van toegevoegde waarde zijn, daar ben ik van overtuigd”.   

Charissa van Kuijk is klantmanager bij Trigion en wekelijks aanwezig op de VU om alles in goede banen te leiden: “Met een team van ruim 70 beveiligers en hospitality collega’s bemannen wij de VU Campus, die bestaat uit 12 gebouwen. Een zeer open en dynamische omgeving, waarin wij als één hecht team opereren.” Het is een uitgebalanceerde groep die samen met het Team Sociale Veiligheid van de VU het klimaat zichtbaar veiliger maakt. Van medewerkers met een specifieke beveiligingsachtergrond tot medewerkers met natuurlijk gevoel voor klantbeleving en hostmanship. Vele competenties zijn vertegenwoordigd.  

Echter is er altijd ruimte voor ontwikkeling en daar zijn beide samenwerkingspartners scherp op, vertelt Rob: “Op de VU werken we samen aan een veilig studeerklimaat en houden we elkaar scherp op zaken die beter kunnen. Training, opleiding en begeleiding hebben om die reden een zeer prominente plek gekregen in onze afspraken. Dat gaat absoluut bijdragen in ons gezamenlijke reis naar de optimale situatie.”

Samen ontwikkelen

De progressie die het intensieve samenwerkingsproces doormaakt is volgens Els van Haasen, facilitair manager bij de VU, steeds meer zichtbaar: “In de samenwerking acteren wij actief op bewustwording en voortvarend handelen. We maken met de totale groep mooie stappen, rapportages zijn steeds vollediger en risico’s worden sneller en beter ingeschat. Een ontwikkeling die ons de mogelijkheid geeft onze uitdagingen op het gebied van veiligheid nog directer bij de wortels beet te pakken en alert op te lossen, zeer positief”.Ook Charissa en Rob beamen de positieve voortgang, maar blijven desondanks kritisch om het maximale uit de samenwerking te blijven halen: “Het is echt een ontwikkeling die we samen doormaken. Maar een goed niveau behalen en vasthouden, daar zal je altijd in moeten blijven investeren met elkaar. We kijken uit naar de komende jaren”.