Brandwachten

Veiligheid creëren betekent zorgdragen voor een veilige werk- en leefomgeving, die voldoet aan alle wettelijke eisen. Wij waken over de (brand)veiligheid bij de uitvoering van werkzaamheden. Dit doen we door een optimale bijdrage te leveren aan het bevorderen van een veiligheidscultuur met bijbehorend gedrag om de continuïteit binnen jouw onderneming te borgen.

Veiligheidsbeheerssysteem ( VBS )

Hoe zorg je voor een veilige werk- en leefomgeving die volledig is afgestemd op de behoeften o.a. je medewerkers en bezoekers, die ook voldoet aan alle wettelijke eisen? Meebewegen met de veranderende wereld en nieuwe risico’s die daaruit voortkomen, is dan essentieel. Valt jouw bedrijf onder het BRZO (Besluit Risico Zware Ongevallen), dan ben je verplicht tot de opzet van een veiligheidsbeheerssysteem (VBS). Alle andere bedrijven moeten, conform de Arbowet, in staat zijn adequaat te reageren op calamiteiten en noodsituaties. Ook dan is beheersing van veiligheidsrisico’s essentieel voor de continuïteit van de onderneming. Trigion ondersteunt organisaties door niet alleen te kijken naar de wettelijke verplichtingen, maar risico’s ook te benaderen vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Samen beoordelen we wat nodig is om de (brand)veiligheid, schade aan personen, gebouwen en voorraden te voorkomen of beperken. 

Meer weten over brandwachten?

Wil je meer weten over brandwachten van Trigion? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.

Rijksgediplomeerde brandwachten

Brandveiligheid vraagt om een specialistische aanpak, die per organisatie verschilt. Door zorgvuldig de bedrijfsprocessen in kaart te brengen, bepalen we welke stappen en maatregelen noodzakelijk zijn. We kunnen hierbij een beroep doen op onze Rijksgediplomeerde brandwachten, die grotendeels ook middelbaar veiligheidskundige zijn. Een deel van onze brandwachten is ook beveiliger (combi-brandwacht) of beschikt over aanvullende opleidingen als Gasmeten en Beheerder Brandmeldings Installatie. Onze mensen werken voor aansprekende opdrachtgevers in heel Nederland en zijn gespecialiseerd in brandveiligheid en brandpreventie. 

Wat mag je verwachten van onze brandwachten?

Onze brandwachten kijken altijd naar het totale plaatje en nemen ook andere omgevingsfactoren mee in het risicoprofiel van jouw organisatie, in welke sector dan ook. We hebben ruime ervaring met klanten in de zware en chemische industrie, maar ook met bedrijfsbrandweerkorpsen, of openbare gebouwen als theaters, winkelcentra, kantoren en zorginstellingen. Het operationeel management heeft jarenlange praktijkervaring en beschikt over de benodigde kennis in relatie tot brandveiligheid en brandpreventie. Uiteraard beschikken wij over alle vereiste certificeringen zoals VCA*, VCA** en ISO 9001:2015. Een compleet overzicht van al onze certificeringen vind je bij onze certificaten en verklaringen.

Een blauw vlak met daarin de het logo van Trigion in het wit met daaromheen schitteringen.
Hospitality Beveiliging
Nieuws

Medewerker en team van het jaar 2020

De winnaars van de felbegeerde Trigion Awards zijn bekend. Lees meer over deze jaarlijkse verkiezing en de winnaars van 2020.

Twee medewerkers van AVR overhandigen de AVR Veiligheidsprijs aan twee collega's van Trigion.
Monitoring & Response Beveiliging
Nieuws

Trigion wint AVR veiligheidsprijs

Veiligheid staat bij AVR voorop en reiken elk jaar de AVR veiligheidsprijs uit. Dit jaar mocht Trigion deze mooie prijs in ontvangst...

Een retailbeveiliger loopt door de winkelstraat.
Retail Beveiliging
Nieuws

Trigion start onderzoek winkelveiligheid anno 2021

Trigion houdt een benchmark onderzoek Retail Security.