Brandwachten

Veiligheid creëren betekent zorgdragen voor een veilige werk- en leefomgeving, die voldoet aan alle wettelijke eisen. Wij zorgen voor de (brand)veiligheid bij de uitvoering van werkzaamheden. Dit doen we door een optimale bijdrage te leveren aan het bevorderen van een veiligheidscultuur met bijbehorend gedrag om de continuïteit binnen jouw onderneming te borgen.

Veiligheidsbeheerssysteem ( VBS )

Hoe zorg je voor een veilige werk- en leefomgeving die volledig is afgestemd op de behoeften van je medewerkers én die voldoet aan alle wettelijke eisen? Meebewegen met de veranderende wereld en nieuwe risico’s die daaruit voortkomen, is dan essentieel. Valt jouw bedrijf onder het BRZO (Besluit Risico Zware Ongevallen), dan ben je verplicht tot de aanschaf van een veiligheidsbeheerssysteem (VBS). Alle andere bedrijven moeten, conform de Arbowet, in staat zijn adequaat te reageren op calamiteiten en noodsituaties. Ook dan is beheersing van veiligheidsrisico’s een essentieel onderdeel van de bedrijfsvoering. Trigion ondersteunt organisaties door niet alleen te kijken naar de wettelijke verplichtingen, maar risico’s ook te benaderen vanuit een bedrijfseconomisch perspectief. Samen beoordelen we wat nodig is om de (brand)veiligheid, schade aan personen, gebouwen en voorraden te voorkomen of beperken. 

Meer weten over brandwachten?

Wil je meer weten over brandwachten van Trigion? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.

Rijksgediplomeerde brandwachten

Brandveiligheid vraagt om een specialistische aanpak, die per organisatie verschilt. Door zorgvuldig de bedrijfsprocessen in kaart te brengen, bepalen we welke stappen en maatregelen noodzakelijk zijn. We kunnen hierbij een beroep doen op onze Rijksgediplomeerde brandwachten, die ook middelbaar veiligheidskundige zijn. Een deel van onze brandwachten is ook beveiliger (combi-brandwacht) of beschikt over aanvullende opleidingen als Gasmeten en Beheerder Brandmeldings Installatie. Onze mensen werken voor aansprekende opdrachtgevers in heel Nederland en zijn gespecialiseerd in brandveiligheid en brandpreventie. 

Wat mag je verwachten van onze brandwachten?

Onze brandwachten kijken altijd naar het totale plaatje en nemen ook alle omgevingsfactoren mee in het risicoprofiel van jouw organisatie, in welke sector dan ook. We hebben ruime ervaring met klanten in de zware en chemische industrie, maar ook met bedrijfsbrandweerkorpsen, of openbare gebouwen als theaters, winkelcentra, kantoren en zorginstellingen. Het operationeel management heeft jarenlange praktijkervaring en beschikt over de benodigde kennis in relatie tot brandveiligheid en brandpreventie. Uiteraard beschikken wij over alle vereiste certificeringen zoals VCA* en ISO 9001:2008. Een compleet overzicht van al onze certificeringen vind je bij onze certificaten en verklaringen.

Safety advies Brandwachten Beveiliging
Referentie

Gerechtsgebouw Breda, indrukwekkend en eigentijds pand

Trigion Brand- en Beveiligingstechniek is partner voor het leveren, onderhouden en beheren van diverse beveiligings- en security management systeme

De voorkant van de rechtbank in Amsterdam met een uitzicht op de tuin met vijver.
Brandwachten Technologie Beveiliging
Referentie

Rechtbank Amsterdam; een statig en gezagwekkend gebouw

Trigion Brand- en Beveiligingstechniek is partner voor het leveren, onderhouden en beheren van diverse beveiligings- en security management systeme

Voorkant van een vestiging van BAUHAUS. Een glazen muur met daarboven een rode gevel met het logo.
Safety advies Brandwachten Beveiliging
Referentie

Trigion beveiligt eerste vestiging BAUHAUS in Nederland

Voor de veiligheid en beveiliging binnen de Nederlandse vestigingen van BAUHAUS kwam de organisatie terecht bij Trigion.