Een jaar in herinnering: onze collega’s Gina en Marinus

Het is een jaar geleden inmiddels. Maar de impact van die inktzwarte dag is er nog altijd niet minder om: de aanslag op het echtpaar Gina (55) en Marinus Visser (56) in de Pathé-bioscoop in Groningen. Onze collega’s. In de vroege ochtend van 26 oktober werden zij op hun werk het slachtoffer van een man die inmiddels ontoerekeningsvatbaar is verklaard en nog op definitieve veroordeling wacht.

Even stond de wereld stil. Bij Pathé, waar het echtpaar al sinds de jaren tachtig aan verbonden was. In Slochteren, waar de twee graag geziene inwoners waren. Bij Gom, waar we twee geweldige collega’s nog altijd missen. En eigenlijk in heel Nederland, dat werd opgeschrikt door een zinloze daad.
 
Een jaar is voorbij gegaan. Net als elke dag wordt de Pathé-bioscoop weer schoongemaakt. En dan lijkt het alsof de wereld weer verder gaat. Ook bij Gom, maar de impact en het verdriet is blijvend. Ook al zijn Gina en Marinus niet meer onder ons, de herinnering aan hen is nog altijd levend. Juist in een periode als deze, nu het een jaar geleden is en de gebeurtenissen van toen zich opnieuw lijken af te spelen.
 
We wensen de nabestaanden van Gina en Marinus en iedereen die hen heeft gekend veel sterkte.