Blog | Een moment van waardering tijdens DDvdS

Op 14 juni vieren we De Dag van de Schoonmaker, een dag die voor ons bij Gom een bijzonder plekje in het hart heeft. Als HR-directeur van Gom zie ik dagelijks het onmisbare werk dat onze schoonmakers verzetten. Net zoals Moederdag een moment is om moeders extra in het zonnetje te zetten, is De Dag van de Schoonmaker een gelegenheid om onze medewerkers de waardering te geven die ze verdienen.

Dag van de schoonmaker

Een vreemde vergelijking denk je wellicht: Moederdag – De Dag van de Schoonmaker. Toch, ik ben zelf moeder, zie ik ook wel een match. Een moeder staat niet alleen één dag per jaar voor je klaar, is onmisbaar voor kinderen en menig huishouden - vaak zonder dat iemand het dagelijks, heel bewust opmerkt. Hetzelfde geldt voor onze schoonmakers. Ze werken hard - vaak op de achtergrond - om ervoor te zorgen dat kantoren, scholen en ziekenhuizen schoon en hygiënisch blijven. Deze taken worden zo vanzelfsprekend gevonden dat we soms vergeten hoeveel inspanning en toewijding hierin zit

Foto Marjolein

Op Moederdag geven we moeders vaak een attentie als blijk van waardering. Het is een klein gebaar om te laten zien hoe dankbaar we zijn voor alles wat ze doen. Op De Dag van de Schoonmaker willen we een soortgelijke erkenning geven aan onze schoonmakers. Daarom krijgen onze medewerkers op deze dag een attentie als teken van onze dankbaarheid. Dit is slechts een klein gebaar, maar het komt uit het hart en dient om hen te laten weten dat hun werk wordt gewaardeerd.

Onze schoonmakers zijn de stille krachten die ervoor zorgen dat iedereen in een schone en hygiënische omgeving kan werken en leven. Zonder hun dagelijkse inzet zou de maatschappij letterlijk stil komen te liggen. Schoonmakers zorgen voor een gezonde werk- en leefomgeving en dragen bij aan het welzijn van iedereen.

Ik wil iedereen oproepen om op 14 juni stil te staan bij het werk van schoonmakers. Neem een moment om de schoonmaker op jouw werkplek een compliment te geven of een bedankje uit te spreken. Doe je dat al vaker? Ik merk dat steeds meer, dank daarvoor. Doe je dat – onbewust – niet zo vaak? Laten we samen ervoor zorgen dat schoonmakers de waardering krijgen die ze verdienen, niet alleen vandaag, maar elke dag. Kleine gebaren kunnen een groot verschil maken.

Bedankt aan al onze schoonmakers voor hun onvermoeibare inzet. Jullie maken echt het verschil!

Marjolein Reijs,
HR-directeur Gom