Nut en noodzaak van de EED Energie-audit

Aan de slag met de EED Energie-audit? Vraagt de EED binnen afzienbare tijd je aandacht? Of is de vraag zelfs heel actueel, omdat je als auditplichtige organisatie bericht hebt ontvangen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)? Als energie-experts hebben wij een antwoord op al je vragen, helpen we je om volledig compliant te zijn en ondersteunen we je met diverse producten en diensten om energie te besparen en je klimaatdoelen te halen.

Welke organisaties zijn auditplichtig?

De verplichte EED Energie-audit geldt niet voor elke organisatie. Alleen grotere organisaties zijn verplicht de audit te laten uitvoeren. Je bent auditplichtig als je onderneming (of instelling met een economische activiteit) voldoet aan een van de volgende criteria:

 • De personeelsomvang van je organisatie is 250 fte of meer,

  OF

 • Je jaaromzet is hoger dan € 50 miljoen, 

  EN

 • Je jaarlijkse balanstotaal is hoger dan € 43 miljoen.

Meer weten over de Energie-audit en hoe wij jou kunnen helpen?        Neem contact met ons op   

Wat is Energie-audit (oftewel EED) precies?

De EED Energie-audit is een verplichting op basis van de Europese Energie-Efficiency Richtlijn oftewel Energy Efficiency Directive in het Engels (wat de afkorting EED verklaart). Organisaties die auditplichtig zijn, moeten elke 4 jaar een energie-audit laten uitvoeren. Het doel van de EED is inzicht geven in het energieverbruik én van de mogelijkheden om energie te besparen en te verduurzamen. Door toepassing van de Energie-audit verzamel je informatie over de actuele CO₂-uitstoot van je gebouwen en de mobiliteit in je organisatie. Per saldo geeft de EED je een gedetailleerd overzicht van alle bestaande CO₂-uitstoot en de (kosteneffectieve) maatregelen die je moet nemen.

Wel of niet EED-plichtig? Check of je moet voldoen aan de wetgeving.

Snel overzicht met onze Energie Scan

Het voldoen aan de verplichtingen van de EED is een arbeidsintensieve klus is. Met onze ondersteuning kun je snel en op de juiste manier aan je verplichting voldoen. Een hulpmiddel hierbij is onze Energie Scan. Met de Scan voeren we een representatieve steekproef uit op 3 middelgrote en 3 kleinere locaties. De grote locaties bezoeken we te allen tijde. Op deze wijze inventariseren wij welke maatregelen je moet toepassen voor je gebouwen en wat de kosten en baten zijn. Een praktische tool die alle benodigde informatie overzichtelijk in kaart brengt en laat zien wat je mogelijkheden zijn om energie te besparen. De Energie Scan is onderdeel van onze EED-dienstverlening, maar is ook verkrijgbaar als separaat instrument.

Werkwijze

Facilicom Energiemanagement werkt met een beproefd vier-stappenplan, waarmee je snel en voor de deadline aan de EED-auditplicht voldoet. Dit zijn de vier stappen:

 1. Plan van Aanpak inclusief benodigde informatie EED
 2. Inventarisatie op locatie
 3. Analyse van de bestaande informatie en de energetische staat van je gebouwen
 4. Energie-audit-rapport en indiening bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Heb je naar aanleiding van de informatie op deze pagina nog vragen, of een offerte opvragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.

Samenwerken met Facilicom Energiemanagement voor je EED-auditplicht:

 • Denkers en doeners gespecialiseerd in energiemanagement en energietransitie
 • Landelijke dekking
 • Ondersteuning EED-auditplicht met beproefd vier-stappenplan
 • Hulpmiddelen en werkwijze die zijn afgestemd op de EED-eisen
 • Volledige ontzorging
 • Hoge klanttevredenheid: beoordeeld met 9,1 en winnaar Integron Klantbeleving Award

Meer weten? Onze experts staan voor u klaar

Benieuwd hoe wij je kunnen ondersteunen om snel en op de juiste manier aan je EED-auditplicht te voldoen? 
Vul dan ons formulier in, dan zullen we je snel bellen om de mogelijkheden met je te bespreken.

Medewerkers energiemanagement die datarapport energiemonitoring bekijken
Facilicom Energiemanagement

Bel ons: 088 - 2987500

Van Leeuwenhoekweg 1, 5482 TK Schijndel