Van leerstage naar betaalde baan in de beveiliging

Op donderdag 31 maart ondertekenden zes gastheren/vrouwen een arbeidscontract met City 360 voor een baan bij de onderdelen toezicht & handhaving en parkeren. Stadsdeel Nieuw-West en Trigion startten in oktober 2015 een unieke samenwerking waarbij werkzoekenden uit Nieuw-West zich aan konden melden voor een leerstage op het gebied van veiligheid en preventie in de openbare ruimte.

Gastheren/vrouwen

Tijdens de stage als gastheer/vrouw volgden de deelnemers trainingen voor bijvoorbeeld verkeersregelaar, omgang met agressie en een EHBO-cursus. De werving en selectie van de kandidaten en de trainingen verliepen via het Startpunt in Nieuw-West. Gedurende het traject hebben de gastheren/vrouwen extra toezicht gehouden in de wijk en bij station Lelylaan. Daar hebben ze zichtbaar bijgedragen aan de leefbaar- en veiligheid. Zo ziet de omgeving van station Lelylaan qua stallen van fietsen en vervuiling er aanzienlijk beter uit dan voorheen. Van de groep die startte in oktober stromen nu zes gastheren/vrouwen door naar een vaste baan. Bestuurscommissievoorzitter Achmed Baâdoud was ook bij de ondertekening aanwezig. ‘Deze samenwerking is een voorbeeld van hoe wij het willen in Nieuw-West. We zoeken verbindingen met direct resultaat. Uitzicht op een betaalde baan terwijl je werkt aan een betere eigen buurt.’ Volgens Martin van Beurden, manager van City360 worden alle zes nu ingezet als projectmedewerker, waarvan er drie direct doorstromen naar de functie van parkeercontroleur.

Werkzoekende inwoners

Werkzoekende inwoners uit Nieuw-West kunnen per direct meedoen aan een leerstage voor gastheer/vrouw in het stadsdeel. Zij worden dan ingezet voor het verbeteren van veiligheid en leefbaarheid in hun wijk of andere plekken in Nieuw-West. Ze geven voorlichting over veilig wonen en helpen bezoekers, ondernemers en bewoners waar nodig. Ook wordt geleerd hoe ze mensen kunnen aanspreken op ongewenst gedrag. De gastheren/vrouwen zijn eerst de ogen en oren van de buurt en maken daarna grote kans op een baan bij soortgelijke bedrijven.

Aanmelden

Geïnteresseerden en mensen die minimaal 20 uur per week beschikbaar zijn kunnen zich aanmelden voor dit traject via het Startpunt, Osdorpplein 519-521, tel. 020 253 6888 of via b.salomons@amsterdam.nl.