Herbekijk het webinar: Beheersregime chroom-6 zorgt voor angstzweet

Op dinsdag 30 maart 2021 vond het webinar het webinar ‘Beheersregime chroom-6 zorgt voor angstzweet’ van Gom Specialistische Reiniging plaats. Een webinar speciaal voor alle professionals die zich bezighouden met kwaliteits-, gezondheids- en veiligheidsvraagstukken en die zich afvragen hoe het Beheersregime chroom-6 zich naar de praktijk vertaalt. Heb je het webinar gemist? Geen zorgen, je kan het online terugkijken.

Een regime dat niet altijd praktisch toepasbaar is

In 2019 hebben Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en ProRail het Beheersregime chroom-6 opgesteld voor het werken met chroom-6. Een goede zaak, want werken met de kankerverwekkende stof chroom-6 kan grote gezondheidsrisico’s opleveren, zowel acuut als chronisch. Het saneren en verwijderen van deze stof zou dus hoge prioriteit moeten hebben binnen bedrijven. Het Beheersregime voor chroom-6 is echter niet dé oplossing, de praktijk leert dat het niet in alle situaties toepasbaar is.

Welke inzichten krijg je tijdens dit webinar?

We nemen je tijdens het webinar mee in het hele proces: van het signaleren van een chroom-6 vervuiling, tot het voorkomen van restrisico’s na afloop van reiniging. Gedurende dit gehele proces lopen de betrokkenen risico’s. Dit geldt voor zowel de opdrachtgever als voor de uitvoerende partij. We behandelen al deze risico’s en verantwoordelijkheden, afgewisseld met interessante praktijkvoorbeelden.

Tijdens het webinar schuiven drie sprekers aan:

  • Paul Hakker, adviseur CMR-reiniging bij Gom Specialistische Reiniging.
  • René van den Buijs, gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige, arbeidshygiënist en eigenaar van Future-Proof Safety & Health Consultancy, een specialistisch adviesbureau op het realiseren van optimale arbeidsomstandigheden.
  • Ruud van Duuren, asbest en chroom-6 professional bij Van Santen Advies.

Zij houden het beheersregime kritisch tegen het licht en gaan met elkaar én de kijkers in gesprek over de gewenste aanpak bij chroom-6 vervuiling.

Wil je het webinar over het Beheersregime chroom-6 terugkijken?

Was je niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen? Geen probleem. Je kan het online terugkijken. Vul onderstaand formulier in en dan ontvang je een bevestigingsmail met een link naar het webinar.

Specialist in CMR-reiniging

Wist je dat Gom Specialistische Reiniging veel ervaring heeft in het reinigen, verwijderen en saneren van omgevingen waar met CMR-stoffen, zoals chroom-6, wordt gewerkt? Onze aanpak is altijd op maat van de sector en het bedrijf.

Lees meer