Thermische techniek

Thermische Techniek ziet het onzichtbare

De wereld is in de ban van het coronavirus. Overheden nemen vergaande maatregelen om verspreiding van het virus te beperken. Voor fysieke contacten gelden strikte voorschriften en bedrijven beperken hun toegang voor werknemers en gasten. Al dan niet gedwongen door benoemde overheidsmaatregelen sluiten steeds meer bedrijven letterlijk hun deuren.

Dat is geen optie voor organisaties in vitale sectoren zoals (zorg)hulpverlening, openbaar vervoer, supermarkten en anderen die ten dienste staan van onze maatschappij. Juist in tijden van crisis zijn beveiligingsbedrijven van grote waarde voor overheden, hulpverleners én private opdrachtgevers die hun primaire proces draaiend (moeten) houden.

Toepassing thermische technologie

Trigion creëert veiligheid en doet dat steeds vaker met integrale oplossingen waarbij beveiligingsdiensten worden gecombineerd met techniek en (data) intelligentie. In co-creatie met partners als Hikvision en ARAS Security, kan thermische technologie ook toegepast worden voor snelle initiële screening op koorts.

Flexibele en schaalbare oplossing

Afhankelijk van uw behoefte en situatie levert en implementeert Trigion een flexibele en schaalbare oplossing die bijvoorbeeld kan bestaan uit onderstaande elementen:

  • Beveiliger of toezichthouder met handheld scanner
  • Thermische camera
  • Optische camera
  • Black body als ijkpunt (optie)
  • Laptop met iVMS-4200 software
  • Overige middelen voor toegangscontrole en crowd control (optie)

Crowd Control

Een maximum van het aantal personen in een ruimte is één van de maatregelen dat van kracht is om de impact van het coronavirus te beperken. Dit geldt onder andere voor supermarkten, winkels, bioscopen en theaters.

Met het oog op de maatregelen vanuit de overheid blijft het van groot belang dat er inzicht is in het aantal personen in een ruimte. Camera’s kunnen voorzien in het real time meten van aanwezigheid, waardoor in één oogopslag te zien is hoeveel personen zich in een ruimte bevinden.

U kunt het systeem instellen op een maximum aantal mensen dat in een ruimte aanwezig mag zijn. De camera neemt waar wie er binnenkomt, wie er naar buiten gaan en heeft inzichtelijk hoeveel personen er in een ruimte aanwezig zijn. Binnen het systeem zijn de camera’s ook multi-inzetbaar om meerdere in- en uitgangen te beheren.

Meer informatie en contact

Meer informatie over de toepassing van thermische techniek? Kies dan voor een vrijblijvende kennismaking met Trigion. Laat uw gegevens achter, dan nemen wij hierover contact met u op.