Een unieke samenwerking met RoboHouse

Samen leren én zorgen voor vitale medewerkers: de aftrap van een unieke samenwerking!

Schoonmaak kan fysiek zwaar werk zijn voor onze medewerkers. Gom is altijd op zoek naar goede oplossingen om medewerkers zo goed mogelijk te ondersteunen, omdat wij het belangrijk vinden dat zij fit en met veel plezier hun werk kunnen doen. Daarom hebben wij geïnvesteerd in een samenwerking met RoboHouse, fieldlab van de TU Delft. De aftrap van dit project vond plaats op 3 april.

Gezamenlijk een nieuwe robot ontwerpen

Gom vervult een voortrekkersrol binnen de schoonmaaksector als het gaat om robotisering.

Sociale duurzaamheid en kwaliteitsborging zijn daarin voor ons ontzettend belangrijk. Tot nu toe ging dit om bestaande robots van gerenommeerde leveranciers. Het doel van dit unieke robotica project is het gezamenlijk ontwerpen van een nieuwe robot die zorgt voor verlichting van de werkomstandigheden van de schoonmaakmedewerkers. Technologische experts en sociale wetenschappers vanuit RoboHouse en kwaliteitsexperts en schoonmaakmedewerkers vanuit Gom gaan met elkaar de toekomst van dit schoonmaakwerk ontwerpen. Bij dit onderzoek staan de schoonmaakmedewerkers volledig centraal, rondom hun proces en doelen worden nieuwe oplossingen ontwikkeld. Een waardevol project voor Gom, want vitale schoonmaakmedewerkers zijn essentieel!  

Foto waarop alle leden van projectteam Gom en Robohouse te zien zijn.

De projectleden tijdens de aftrap op 3 april. Van links naar rechts: Wobbe Feenstra, Dirk van Hedel, Mieke Sprinkhuizen, Auke Nachenius, Charlotte Morijn, Ivo Ulle, Zoltan Bohner, Huub Kattenpoel, Ahmet Polat, John van Koolwijk, Maartje van Proosdij en Eva Verhoef.  

Verbinding leggen

Mieke Sprinkhuizen, Branchemanager Innovatie (Gom) legt uit waarom dit project zo bijzonder is: Het speciale aan dit project is dat Gom een volgende stap zet in de manier waarop we innoveren. Dat doen we door al die verschillende experts, van wetenschappers tot onze schoonmaakmedewerkers, met elkaar te verbinden. Het mooie aan dit onderzoek is ook nog eens dat het plaats vindt op de locatie van onze klant Hilton Foods Holland. Met alle betrokkenen werken we vanuit een gezamenlijk belang toe naar een oplossing voor ons allemaal. Dat maakt deze samenwerking uniek!”

Bekijk onderstaande video om meer te weten over deze unieke samenwerking!

Blijf op de hoogte! 

Het komend halfjaar staat in het teken van gezamenlijk leren en oplossingen bedenken met als doel: schoonmaakmedewerkers vitaal en fit houden. Op de hoogte blijven van de status van dit project? Volg onze LinkedIn-pagina en houd onze nieuwsartikelen & blogs op de website goed in de gaten!