Vroege vogel António heeft een jaarcontract

Voor de Rotterdamse António is het nieuwe jaar goed begonnen: hij is op 2 januari bij Gom aan de slag gegaan. Hij werkt als handyman in de vroege uren - hij start ’s ochtends om 04.00 uur - en dat bevalt hem erg goed.

Deze stap past in het traject dat António bij Reakt heeft afgelegd. Eerder heeft hij in een beschermde omgeving computers uit elkaar gehaald, met palletwagens gereden en productiewerk gedaan. Op deze manier is hij langzaam weer in het ritme gekomen dat hij nodig heeft voor een betaalde baan.

Een andere blik

António zegt zelf: 'Als ik in de spiegel kijk, zie ik dat mijn blik is veranderd! Nu wil ik dit ook uitstralen naar de andere medewerkers en laten zien dat er echt kansen gegeven worden, ook al ben je al langere tijd uit de roulatie. Ik hoop dat ik andere mensen kan inspireren. Mijn advies: grijp die kans en blijf je inzetten!'

Interesses onder de loep

In overleg met zijn activeringsmedewerker Liza Gort van Reakt en Sandra Groenendal, objectleidster bij Gom Zorg, is António in het najaar van 2018 begonnen aan een stage bij Gom. Met z’n drieën hebben ze zijn interesses en de mogelijkheden onder de loep genomen en gekeken wat er aan begeleiding nodig was.

'Ik heb mijn stageperiode als heel prettig ervaren. Ook met mijn stagebegeleider kon ik goed samenwerken. Wij lijken zelfs een beetje op elkaar', zegt António lachend. Na een rustige start hebben ze langzaamaan het aantal uren uitgebreid op locatie Poortmolen in Capelle aan den IJssel. Toen er een functie vrijkwam, dacht Sandra gelijk aan António en de match was snel gemaakt.

 

Dit artikel is eerder geplaatst op de website van Reakt.