Vijf artikelen van 2020 met de meeste lezers

Ook in 2020 hebben we weer veel nieuws, klantverhalen en interviews met onze medewerkers met je gedeeld. Aan het begin van een nieuw jaar is het altijd leuk om even terug te kijken: met welk artikel deden we je als lezer nu het grootste plezier? We hebben er alle pageviews over het afgelopen jaar er nog een keer bij gepakt en komen dan tot de volgende ranglijst.

5. Gom Zorg en Daelzicht creëren ultieme basis voor de toekomst

De werkorganisatie van de schoonmaak aanpassen vraagt meestal om een lange adem. Zeker als het gaat om een opdrachtgever met 85 (!) locaties. Zoals Daelzicht in Limburg, waar mensen met een verstandelijke beperking begeleid wonen. Al twintig jaar is Gom Zorg er de vaste schoonmaakpartner. Als in twee jaar tijd de complete schoonmaakprocedure op de schop is gegaan, is er niets dan lof. En een nieuw contract voor de komende jaren.

Proostmoment na contractondertekening, van links naar rechts: Nicole Weijers-Huijerjans - Directeur Wonen & Welzijn bij Daelzicht, Maartje Wouters - Klantmanager Gom Zorg, Riny Heuts-Dahlmans - Teamleider Services Facilitaire Ondersteuning bij Daelzicht, Luc Trommelen - operationeel manager Gom Zorg en Geoffrey Nouws - senior accountmanager Gom Zorg

Proostmoment na contractondertekening, van links naar rechts: Nicole Weijers-Huijerjans - Directeur Wonen & Welzijn bij Daelzicht, Maartje Wouters - Klantmanager Gom Zorg, Riny Heuts-Dahlmans - Teamleider Services Facilitaire Ondersteuning bij Daelzicht, Luc Trommelen - operationeel manager Gom Zorg en Geoffrey Nouws - senior accountmanager Gom Zorg

4. Een uitzonderlijke Gom Uitblinker, kwartaal 2-2020

Hoe kunnen we ooit maar één Uitblinker per kwartaal nomineren, als in het coronajaar 2020 eigenlijk alle 9.000 Gom-medewerkers uitblinkers waren? In het intensieve tweede kwartaal waren we daarom niet zuinig met de eer. Liefst 26 medewerkers werden tot Uitblinker benoemd, van glazenwasser tot management-assistente.
 

3. Gom Specialistische Reiniging neemt CMR-reiniging op in dienstenpakket

Sinds 1 februari 2020 is Gom Specialistische Reiniging ook thuis in CMR-reiniging. Die afkorting staat voor stoffen die een gevaar zijn voor – onder andere – de menselijke gezondheid. Chroom-6 is zo’n beruchte CMR-stof, die leidt tot een verhoogde kans op kanker. Een specialistisch onderwerp dus, maar gezien de populariteit van het artikel ook een hot topic.

een medewerker van Gom Specialistische reiniging in een geel en geheel afgesloten beschermend pak zuigt gevaarlijke stoffen op.

2. Campusmanagement als sleutel voor succesvolle schoonmaak

De TU Delft is bepaald geen standaardlocatie voor een schoonmaakbedrijf. De 33 panden verschillen van elkaar in dynamiek, gebruik en wensen. De oplossing van Gom Onderwijs om zo’n opdrachtgever tevreden te houden: een ‘dedicated’ campusmanager.  Ondanks de sterk teruggelopen werkzaamheden in coronatijd koos TU Delft ervoor het contract in stand te houden. Over tevreden opdrachtgevers gesproken.
 

1. Coronavirus: Gom Zorg is alert maar waarschuwt voor schijnveiligheid

De onbetwiste nummer 1 is een van de eerste artikelen van Gom over het coronavirus. Wie het nu nog eens leest, kan een (wrange) glimlach vermoedelijk niet onderdrukken. Toen, begin maart, wisten we nog lang niet precies wat ons te wachten stond. Er waren in totaal 24 coronapatiënten in heel Nederland en handen schudden mocht nog van het RIVM. Famous last words van Simone van de Velde, directeur Gom Zorg: ‘Wat vooral belangrijk is, is je hoofd erbij houden en het bewaren van de rust.’

De impact blijkt 10 maanden later enorm. In een interview blikt operationeel directeur Bjorn Weertman terug op deze hectische maanden. En natuurlijk is een van onze goede voornemens om je ook in 2021 te blijven informeren met actueel nieuws en aansprekende cases met onze opdrachtgevers.