Slimmere schoonmaak met real time data

'Smart cleaning' is niet nieuw in de schoonmaakbranche. Het speelt al jarenlang een rol bij Gom, want de verschillende data die aanwezig zijn in een pand, leveren interessante inzichten op. Dit zorgt voor een ándere manier van schoonmaken, met als resultaat een efficiëntere dienstverlening, kwaliteitsverhoging én tevredenheid bij de eindgebruikers van het gebouw.

Sensoren om van te leren

Om die redenen is Gom begin april gestart met een nieuw project bij opdrachtgever Croonwolter&dros. Begin 2022 heeft Croonwolter&dros sensoren geplaatst in één van de kantoorpanden om het gebruik van de flexwerkplekken te meten. Het is nu tijd om die data om te zetten naar bruikbare informatie. Croonwolter&dros licht toe: “Met die sensoren verkrijgen wij als organisatie veel data. Samen met Gom zetten we die vervolgstap in smart cleaning om uiteindelijk de schoonmaaktevredenheid van onze eindgebruikers te verhogen. Het is heel waardevol om met elkaar te innoveren, te leren en zo bij te dragen aan de ontwikkelingen van slimme oplossingen in de facilitaire dienstverlening!”

Waarde bieden

Lennaert van Gaalen (Branchemanager innovatie bij Gom) vult aan: "Data moet waarde bieden aan mensen. Aan data heeft onze schoonmaakmedewerker niets, het is aan ons om die data om te zetten in informatie. Dat is, in samenwerking met onze leverancier, Croonwolter&dros, partner Chain Between en ons zusje Breijer Gebouw automatisering, gelukt."

Gom - Slimmere schoonmaak met real time data

Elco van den Berk (Gom), Monique (Croonwolter&dros), Maria (Gom), Elfi (Gom), Peter van Vliet (Chain Between) en Teuni van den Bosch (Gom).

Datagestuurde schoonmaak - Gom

Tablet met real time informatie

Real time informatie

Gom realiseert zich dat het belangrijk is om haar collega's zo goed als mogelijk mee te nemen en daar besteedt het bedrijf dan ook tijd aan. Het werken met een tablet – waar de collega's tijdens hun werkzaamheden real time informatie op te zien krijgen – vraagt een andere manier van werken. Waardevol is het zeker, want op deze manier weten zij precies welke ruimte ze moeten schoonmaken of juist kunnen overslaan. 

Op de hoogte blijven van dit project? Houd de website en LinkedIn-pagina van Gom goed in de gaten!