Op hoog bezoek: Food&i bij Schiphol

Al 24 jaar werkt Wahid Taher onder de rook van Schiphol, en sinds april 2023 doet hij dat voor Food&i, als onderdeel van Facilicom. Vlak bij zijn werkplek vertrekken vliegtuigen naar bestemmingen over de hele wereld. Wahid zorgt er samen met zijn collega’s voor dat de mensen van de luchtvaartmaatschappij die die vluchten mogelijk maken, elke dag lekker en voedzaam op kantoor kunnen lunchen. 

Ik ga elke dag blij naar mijn werk.

chef poseert lachend met rolkar vol lekkers

"Het allerleukste aan werken op deze locatie vlakbij Schiphol vind ik het contact met de mensen. Gezellige praatjes maken met de gasten die hier komen lunchen. Het maakt hen ook niet uit of je ook voor de luchtvaartmaatschappij werkt of van de catering bent, ze behandelen je hetzelfde. Er werken hier jongens die als negentienjarige binnenkwamen, en nu vader zijn van drie kinderen. Dan is het leuk om te vragen: hoe is het nu met je dochter?

Ons team bestaat uit vier personen. ‘s Ochtends als ik binnenkom, kijk ik eerst wat er op het menu staat. We hebben elke dag een andere geroosterde groente, bijvoorbeeld gegrilde paprika, geroosterde aardappelen of ratatouille. Dan ga ik alles snijden en in kratten leggen, zodat het klaar staat voor de middag. Ik kijk ook wat voor warme snack we hebben, bijvoorbeeld een broodje hamburger of een kroket. Meestal hebben we daarvan ook een vegetarische of vegan variant."

chef poseert glimlachend met een plateau broodjes

 

"Ons menu is voor 70% vegetarisch of vegan. Als je mensen zelf laat kiezen tussen vlees of vega, vinden ze het vaak juist leuk om een vegetarische optie te proberen. Zo’n vegetarische kroket snijd ik bijvoorbeeld in stukjes om te proeven. Dan zijn mensen die normaal gesproken elke dag vlees eten toch wel benieuwd. En dan vinden ze het vaak hartstikke lekker!

Of ik blij naar mijn werk ga? Ja, ik zeg je eerlijk, echt elke dag. Ik vind het gewoon leuk om de mensen te zien en te spreken. En ik krijg veel waardering van de gasten hier. Als ik hoor dat mensen zelfs van andere kantoren in de buurt hier komen lunchen, of mensen vertellen dat ze hier de broodjes of snacks zo lekker vinden, dan word ik daar helemaal blij van."