Nu ook Huismeesters via Gom Openbare Ruimten: extra impuls voor beleving

Sinds 15 mei van dit jaar hebben expats en studenten hun intrek genomen in Rapelenburg Residence, een nieuw complex met 81 appartementen en 144 studio’s aan de Boutenslaan in Eindhoven. De doelgroep is een van de redenen waarom vb&t Vastgoedmanagement B.V. een Huismeester in het complex heeft gestationeerd. Die is afkomstig van Gom Openbare Ruimten, dat sinds kort ook Huismeesters en conciërges in het dienstenpakket heeft opgenomen.

Op incidentele basis leverde Gom Openbare Ruimten, dat onderdeel is van Gom Specialistische Reiniging, al eens Huismeesters en conciërges aan opdrachtgevers voor schoonmaakonderhoud. De vraag uit de markt naar deze dienstverlening neemt echter steeds meer toe. Dat is aanleiding om de Huismeester nu vast op te nemen in de dienstverlening. De doelgroep beperkt zich daarbij niet langer tot de traditionele marktpartijen zoals woningcorporaties, verenigingen van eigenaren en vastgoedbeheerders. Meer en meer komen er verzoeken vanuit scholen, kantoor- en overheidsgebouwen om een medewerker vast op locatie te stationeren.

Beleving & efficiency

De toegevoegde waarde van een Huismeester groeit nog altijd. Voor gebruikers telt beleving steeds zwaarder mee in het oordeel over een gebouw. Een medewerker die snel en vakkundig klein onderhoud kan verrichten en een storing kan verhelpen, draagt sterk bij aan die beleving. Ook is het een efficiënte oplossing in een tijd waarin installatiebedrijven en andere toeleveranciers vanwege personeelstekort niet altijd adequaat kunnen reageren. Met de Huismeester van Gom heb je een eigen allround vakman of -vrouw in huis. Die levert snelle en flexibele service én is (kosten)efficiënt.

Huismeester annex site manager

Een van de eerste opdrachtgevers is vb&t Vastgoedmanagement B.V., een grotere verhuurder in Zuid- en Midden-Nederland. Voor een complex in ‘s-Hertogenbosch legde de organisatie al eens het verzoek voor aan Gom om naast schoonmaak ook een Huismeester of site manager te leveren. 'Het is iemand die voor van alles inzetbaar is: controle, het regelen van sleutels, onderhoud en nog veel meer. We hebben daar heel goede ervaringen mee opgedaan. Ook van huurders heb ik altijd begrepen dat zij het prettig vonden’, constateert Thom van Rooij, Junior Technisch Manager bij vb&t Vastgoedmanagement B.V.

All-electric appartementencomplex

Sinds half mei heeft hij ook Rapelenburg Residence in Eindhoven in zijn portefeuille. Rapelenburg Residence is een geslaagd voorbeeld van een binnenstedelijke transformatie. Het betreft een nieuwbouwcomplex waar voorheen een kantoorgebouw heeft gestaan. Het is verbouwd tot all-electric appartementencomplex, dat beschikt over onder meer zonnepanelen, warmtepompen en een dakbedekking van sedum.

Met een ligging dichtbij hotspots als de Technische Universiteit, de High Tech Campus, de Design Academy en het Centraal Station is het een ideale uitvalsbasis voor studenten en expats.

Goede terugkoppeling

Ook daar is een Huismeester van Gom neergezet, mede met het oog op de doelgroep. ‘De Huismeester is er om te controleren of het gebouw netjes blijft. Als er reden toe is spreekt hij daar de huurders op aan’, zegt Van Rooij. Ook is de Huismeester er om huurders te helpen bij vragen en om vervanging te regelen voor kwijtgeraakte druppels (sleutels). De ervaringen tot nu toe zijn positief. ‘Ik krijg een goede terugkoppeling van de Huismeester. Als een huurder de boel niet goed heeft opgeruimd, krijg ik meteen een melding. Daardoor merk ik dat Rapelenburg netjes blijft. Ik ben heel tevreden over Gom. Dat waren we al over het schoonmaakonderhoud, maar de Huismeesters voegen absoluut iets toe.’

Single service

Gom Openbare Ruimten levert Huismeesters en conciërges op maat, afgestemd op het wensenpakket. Naast onderhoud en het verhelpen van storingen kunnen ook meer facility host-achtige taken deel uitmaken van de competenties, zoals het ontvangen van gasten en het aannemen van pakketjes. De nieuwe dienst huismeesterschap wordt als single service gelanceerd, los van een eventueel contract voor schoonmaakonderhoud met Gom.

Ook een vertrouwd gezicht in je pand?