Gom met twee nominaties naar finale European Cleaning and Hygiene Awards 2019

Onderwijs

Gom staat met twee nominaties in de finale van de European Cleaning and Hygiene Awards 2019. De Trash Roulette kreeg de handen van de jury op elkaar in de categorie ‘Best use of smart solutions by service providers’. Trainee Lars Tubben (23) maakt als campusmanager kans op een award in de categorie ‘Rising star’. De bekendmaking is op 17 oktober in Londen. Gom heeft zich als enige Nederlandse schoonmaakbedrijf gekwalificeerd voor de finale.

Het is het derde opeenvolgende jaar dat Gom op het podium staat bij de European Cleaning and Hygiene Awards, de officieuze ‘Grammy-uitreiking’ in de schoonmaakbranche. In totaal heeft de jury ruim 130 inzendingen uit verschillende landen bekeken. In de categorie ‘Best use of smart solutions by service providers’ scoorde de Trash Roulette van Gom een nominatie. De interactieve afvalbak is vorig jaar geïntroduceerd bij onderwijsinstelling Zadkine in Rotterdam. Daar is het probleem van het zwerfafval effectief en innovatief aangepakt. De Trash Roulette, die af en toe prijsjes uitkeert aan studenten die hun afval netjes in de bak gooien, levert de helft minder zwerfafval op. Dat vermindert het werk voor schoonmakers en vergroot de uitstraling van schoolkantines.

 

De tweede nominatie, die voor ‘Rising star’, komt voor rekening van Lars Tubben. Hij kreeg als 23-jarige als campusmanager de verantwoordelijkheid over de TU Delft, de grootste klant van Gom Onderwijs. Onder zijn dagelijkse leiding bracht het Gom-team het kwaliteitscijfer in een jaar tijd omhoog van 6,9 naar een spectaculaire 9,4.

Erkenning voor Gom

Los van de eventuele ‘schoonmaak-Grammy’ op 17 oktober ziet Marketingmanager Marco Konter de twee finaleplaatsen als erkenning. ‘Al drie jaar op rij staan we in de Europese finale. Daar mogen we best trots op zijn. Juist door onze sectorspecialisatie zien we dat de oplossingen in samenwerking met onze klanten een extra dimensie krijgen. Kennelijk zijn onze aangedragen best practices zelfs op Europees niveau onderscheidend. En in een vakgebied waar innovatie veel geclaimd wordt, is het des te mooier dat een onafhankelijke jury onze smart solutions met een podiumplaats beloont.