Gom met twee inzendingen bij finalisten European Cleaning Awards

Twee inzendingen van Gom dingen mee naar de European Cleaning & Hygiene Awards 2018. Verdeeld over tien categorieën maken 36 cases kans op de ‘Grammy’s’ van de schoonmaaksector. Bij de finalisten horen namens Gom het gebruik van virtual reality in de schoonmaakopleiding en de samenwerking met Zadkine College.

De European Cleaning & Hygiene Awards zijn in het leven geroepen om ‘standards of excellence’ in de schoonmaaksector te belonen. Het Europese event is vorig jaar voor de tweede maal georganiseerd. Elk jaar groeit het aantal inzendingen. Dit jaar is Berlijn het decor voor de bekendmaking van de winnaars. Dat gebeurt tijdens een prestigieus galadiner in vijfsterrenhotel Hotel Palace op 15 november. Gom gaat in ieder geval met twee nominaties de laatste ronde in. Een prestatie van formaat, want de jury heeft al laten weten dat het niveau van de inzendingen in het derde jaar extreem hoog was. Daarmee is Gom een van de drie Nederlandse dienstverleners die tot de finale zijn doorgedrongen.

Twee kanshebbers

In de categorie ‘Best use of smart technological solutions by service providers’ kreeg de virtual reality opleiding voor schoonmaakmedewerkers van de Gom Academie de handen op elkaar. Die maakt het medewerkers mogelijk om voortaan online de basisopleiding schoonmaak te volgen. Ook kunnen cursisten dankzij de techniek 360 graden rondkijken in een schoon te maken omgeving.

Lof was er ook voor de nauwe samenwerking met Zadkine College. Gom Onderwijs maakt er niet alleen alle locaties schoon, maar investeert ook in een ‘werkklas’ om leerlingen enthousiast te maken voor het schoonmaakvak. Die nominatie werd behaald in de categorie ‘Commitment to and investment in training award’.

Ook vorig jaar succesvol

Gom was al eerder succesvol tijdens de ‘Grammy-uitreiking’ voor de schoonmaakbranche. Vorig jaar jaar schopte het project Youngflex het ook tot een nominatie, toen in samenwerking met een andere onderwijsopdrachtgever: Albeda College. We weten dus al hoe een nominatie ‘voelt’. Nu nog het gevoel van een echte award in de vingers...