Gom met Tennant wéér duurzamer

Duurzaamheid voor mens en milieu zijn belangrijk bij Gom. Met als doel om in 2030 CO2 neutraal te zijn, blijven we goede stappen zetten. Zoals met de ‘refurbished first’-strategie, die we hebben uitgerold. 

Gom heeft met Tennant al een jarenlange samenwerking. In 2022 werd die samenwerking verlengd, waarbij toen al duurzaamheid als belangrijke driver is benoemd. Zoals met het selectief inzetten van ‘refurbished’ machines. 

Charlotte Morijn, Manager van het Performance Center van Gom, heeft met haar team hard gewerkt om dit te realiseren. Zij licht de nieuwe ontwikkeling toe: “Voor heel Gom hebben we nu afgesproken dat we het “refurbished tenzij”- beleid gaan voeren. Samen met Tennant hebben we onze processen zo ingeregeld dat machines die een tweede – of zelfs derde – leven verdienen, refurbished worden en opnieuw worden ingezet. Inmiddels zijn dat er al tientallen”.

Gom heeft al een voorraad van deze machines bij Tennant staan. Deze zijn grondig nagekeken, opgeknapt en van nieuwe onderdelen voorzien. Hierdoor verkleinen we de negatieve impact op het milieu en gaan we zo duurzaam mogelijk om met machines. 

Klanten dragen hiermee ook duurzaamheid uit

De refurbished machines zien er niet alleen prima verzorgd uit, zij dragen ook bij aan de zichtbare duurzaamheid van klanten. Charlotte: “De machines worden voorzien van een uiting die de duurzaamheid ervan zichtbaar maakt. Zo wordt de bewuste keuze om voor een duurzaam schoonmaakbedrijf te kiezen ook voor de pandgebruikers bij onze opdrachtgevers duidelijk. Want ook onze opdrachtgever heeft duurzaamheidsdoelen, waaraan we graag bijdragen”. 

Gom refurbished schoonmaakmachines