Gom kiest duurzaam opnieuw voor Tennant

Op donderdag 22 september is formeel de verlenging van de samenwerking tussen Gom en Tennant bekrachtigd. Tennant levert ook voor de komende jaren machines en verzorgt het onderhoud en de jaarlijkse NEN 3140 keuringen. Op het hoofdkantoor van Gom in Schiedam tekenden beide partijen de overeenkomst, waarin duurzaamheid een belangrijk onderwerp is.

In 2021 is door een multidisciplinair team een zorgvuldig aanbestedingstraject doorlopen. Bij de criteria is nadrukkelijk ook aandacht besteed aan duurzaamheid. Olivier Laméris, algemeen directeur van Gom hierover: ‘Uiteraard is de operationele performance van machines een belangrijk punt. Maar we vinden het belangrijk dat onze partner ons óók ondersteunt in onze duurzaamheids-ambities. In Tennant vinden we die partner. Zo besparen we met de inzet van eh-H2O machines 66% water in vergelijking met traditionele machines. En door selectief ‘refurbished’ Tennant machines  in te zetten, reduceren we het gebruik van nieuwe grondstoffen. 

Ook Kris van Strydonck, algemeen directeur Facilicom België, is tevreden met de gezamenlijke keuze: “Door de krachten van Gom in Nederland en België te bundelen, realiseren we hier een mooi schaalvoordeel. Daarnaast hebben we nu met Tennant één partij in België voor zowel aankoop als beheer, wat de werking vereenvoudigt en waardoor we een nog betere dienstverlening aan onze klanten kunnen bieden”.

Jorge Moonen, managing director Tennant Benelux: “wij zijn zeer tevreden met de continuering van de samenwerking. Samen met Gom kunnen we de komende jaren in de toekomst verder ontwikkelen op innovaties als robotisering en het efficiënt inzetten van onze machines met het vlootbeheersysteem. “

De contracten met pennen liggen op tafel klaar om getekend te worden
3 personen zitten aan tafel en tekenen een contract

Toekomst

Gom verwacht samen met Tennant in de toekomst verder te innoveren. Laméris: ‘wij kunnen ons voorstellen dat in het competitieve krachtenveld van robotisering nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden, evenals op duurzaamheidsvlak. Daarbij zal de doorontwikkeling van het vlootbeheersysteem ook een rol spelen. De keuze voor Tennant is er dan ook een die past in onze totale aanpak om de negatieve impact op het klimaat te verkleinen.

Een groep van 7 personen kijken vanachter een tafel de camera in.

Achterste rij, van links naar rechts: Ad van Poppel (Gom NL), Charlotte Morijn (Gom NL), Niels Bel (Tennant) 

Voorste rij, van links naar rechts: Kris Van Strydonck (Gom BE), Olivier Laméris (Gom NL), Jorge Moonen (Tennant) en Richard Stevens (Tennant)