Gom behaalt hoogste Trede (3) op de PSO prestatieladder

Onlangs heeft Gom Trede 3 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daar zijn we uiteraard zeer trots op! De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door de certificerende instelling (Dekra) blijkt dat wij op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Marjolein Reijs, HR Directeur Gom: “in 2020 konden we melden dat PSO Trede 2 hadden behaald. Dit certificaat wordt vertrekt voor de periode van twee jaar, en liep tot eind 2022. Toen spraken we al de ambitie uit dat onze volgende stap Trede 3 zou zijn. Onze focus op het maken van impact en het meetbaar maken van inspanningen hebben er sterk aan bijgedragen dat we nu Trede 3 hebben behaald. Ik ben er trots op dat we die erkenning nu hebben”.

Trede 3 betekent dat we koploper zijn als het gaat om werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidspositie. Er zijn bij ons nu (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.”

PSO, trede 3: blauwe letters op witte achergrond

Inclusief werkgeverschap

Doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen, groeien we samen naar een inclusievere samenleving toe.

 

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3. Gom behaalde dus de hoogste trede. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

Zorgdragen voor onze medewerkers

Om een waardevolle werkgever te zijn, ondersteunen we onze medewerkers in alle stadia van hun werkzame leven om gezond en zelfredzaam te werken. Onze expertise en ervaring met vitaliteit en werkgeluk zetten we ook in op de werkvloer van onze klanten. 

Lees meer