Facilicom Group geeft digitaal voedingsadvies

Facilicom Group lanceert haar nieuwe food en beverage (F&B) divisie: Food&i. Hiermee wil de facilitair dienstverlener niet meer van hetzelfde beiden, maar buiten de gebaand paden van de cateringsmarkt treden, laten ze in een persbericht weten.

Food&i biedt werknemers verschillende food & beverage-services aan zoals een restaurant, koffiebar en Foodwall op kantoor in combinatie met een app. Via de app krijgen werknemers persoonlijke voedingsadviezen aangeboden om op kantoor een bewuste en gezonde keuze te maken.

Mix and matchFood&i biedt werkgevers verschillende F&B-services in combinatie met de app. Er kan gekozen worden voor het afnemen van een geheel restaurant, een Foodwall of een Grab & Go automaat op kantoor. Via de app ontvangen werknemers een persoonlijk voedingsadvies. Het advies is samengesteld op basis van persoonlijke voorkeuren van de werknemer: caloriearm, vezelrijk of een specifiek voedingspatroon. De gekozen maaltijd is na het bestellen af te halen in het Food&i gefaciliteerde restaurant of kantoor.

DuurzaamheidBij het samenstellen van menu’s speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Het menu beweegt mee met de seizoenen en 90 procent van alle producten komen uit Europa. Zo staan avocado’s bijvoorbeeld niet op het menu, door de negatieve impact op het milieu en wordt er zo min mogelijk vlees gebruikt. Joost Smaal, verantwoordelijk voor de uitrol van Food&i in de Benelux, legt uit: “Playing the game, by changing the rules. Dat is wat we met Food&i willen doen. Door rekening te houden met persoonlijke voorkeuren en verantwoord eten aan te bieden, hopen we bij te dragen aan een gezonde leefstijl voor zoveel mogelijk medewerkers. We willen onze liefde voor eten en drinken overbrengen - op de werknemer én de werkgever. We stellen met iedere werkgever een specifiek concept samen. Dit kan bestaan uit een volledige Food&i ervaring inclusief restaurant, Foodwall en Grab & Go automaat, maar ook enkel uit een Foodwall in combinatie met onze app.”