Erkenning en waardering voor onze collega's

14 juni is het wederom zo ver: De Dag van de Schoonmaker . Dé dag waarop Gom haar collega's in het zonnetje zet, om hen te bedanken voor hun inzet en haar waardering te uiten. Belangrijk, want zonder schoonmaakcollega's geen schoon Nederland. En dat inzicht verdient meer aandacht.

Schone werkomgevingen ontstaan niet uit zichzelf. Dat komt door het belangrijke werk dat de schoonmaakcollega's doen. HR-directeur Marjolein Reijs licht toe: “Wij willen onze professionals op De Dag van de Schoonmaker laten weten dat zij de belangrijkste bijdrage leveren aan onze opdrachtgevers: iedere dag een (ongewoon) schone werkplek voor heel veel mensen in Nederland. Zij maken het leven van heel veel mensen een stuk prettiger door te zorgen voor een fijne werkomgeving. Dat lijkt zo gewoon maar er komt heel veel inzet en vakmanschap bij kijken om dat te realiseren.”

Het vakmanschap van onze professionals

Dag van de schoonmaker

Gom vindt het belangrijk om te laten zien dat schoonmaak een vak is dat niet zomaar uit te voeren is. Marjolein: “Je volgt er een opleiding voor – waaraan een examen is gekoppeld - en wordt regelmatig begeleid om dit werk zo ergonomisch mogelijk te doen.” Ook zijn er ontwikkelingen in het vakgebied, waardoor de schoonmaak verandert. Denk aan robotisering of de verschuiving naar meer dagschoonmaak. “Bij dat laatste zijn onze professionals veel meer zichtbaar bij onze opdrachtgevers, wat vraagt om andere vaardigheden. Dit brengt met zich mee dat veel meer mensen het vakmanschap van onze professionals gaan ervaren én inzien wat het belang ervan is in hun dagelijks leven.”

Gom Support Desk

Voor iedere hulpvraag

Uiteraard is Gom er niet alleen op De Dag van de Schoonmaker voor haar collega's. Het bedrijf wil een waardevolle werkgever zijn en ondersteunt iedere medewerker in het ontwikkelen van zijn of haar specifieke talent, zowel zakelijk als privé. Persoonlijke aandacht is hierin cruciaal, om zo de duurzame inzetbaarheid van de collega's te garanderen en hun werkgeluk te vergroten.  

Om de collega's nog beter te helpen, is dit jaar de Gom Support Desk gelanceerd: een interne online hulpdesk voor alle schoonmaakcollega's. Marjolein licht toe: “We hebben de Gom Support Desk opgericht om onze collega's te laten weten dat Gom haar zorgplicht als betrouwbare werkgever serieus neemt. Dat bieden we uiteraard zo toegankelijk mogelijk aan, zodat onze collega's voor iedere hulpvraag op de juiste plek terecht komen.” 

Dag van de schoonmaker

Persoonlijke waardering uitspreken

En wat Marjolein zelf gaat doen op De Dag van de Schoonmaker? “Zoveel mogelijk persoonlijk mijn enorme waardering uitspreken aan de professionals. Ik wil aan iedereen die ik spreek mijn erkenning en belang voor dit vakmanschap uitspreken. Niet in de laatste plaats aan onze mensen zelf, want bescheidenheid siert hen meestal. Maar uiteraard maak ik ook gebruik van dit moment om het fantastische werk van onze professionals zichtbaar te maken.”

Help je 14 juni mee met onze collega's in het zonnetje te zetten? Een kleine blijk van waardering maakt al het verschil!