Bol ontwikkelt door met Gom

Logistiek

Gom Logistiek is inmiddels al 4 jaar de schoonmaakpartner van bol. Na de start bij het bol Fulfilment Center in Waalwijk werd de dienstverlening al snel landelijk uitgerold. Onlangs werd de samenwerking verlengd, waarbij het partnership verder vorm krijgt. 

Het kantoor en vijf logistieke centra: een omvangrijke opdracht, waarbij de focus bij de start vooral uitging naar het neerzetten van een goede schoonmaakdienstverlening. Daar begint het immers mee. Ad van Opstal, key account manager bij Gom Logistiek: “Eerst hebben we de basis goed neergezet: de schoonmaakkwaliteit is goed en we kunnen flexibel meebewegen met het piek- en dal seizoen. De dienstverlening bij bol ontwikkelde zich echter steeds meer tot een echt partnership: bol wilde verder en wij ook.”

Ad van Opstal

 

Samenwerken om elkaars doelen te ondersteunen

Dat vraagt om meer dan alleen kijken naar schoonmaak. Ad: ”We zijn samen gaan zitten om te kijken naar de ambities en doelen. Naast een goede schoonmaak die de (logistieke) dienstverlening goed ondersteunt: wat wil bol bereiken op basis van de strategie? Dat hebben we in aanvullende doelen bepaald, waarmee we de komende jaren samen door ontwikkelen.”

Duurzaam en betrouwbaar

Bol is een b-corp organisatie en streeft elke dag naar een duurzamere en socialere bedrijfsvoering. Een van de elementen waarop extra wordt gestuurd is het behalen van de duurzaamheidsdoelen van bol. Gom brengt de Co2 footprint van schoonmaak op locaties in kaart en komt met concrete aanbevelingen om dit verder te verlagen. Daarnaast is naast milieu ook mens in de aanpak van groot belang. Ad: “Tevreden medewerkers en de duurzame inzet van medewerkers is een belangrijke factor in de dienstverlening van Gom. We zien dat daardoor het verloop van Gom-personeel bij bol al zeer laag is, en dat willen we graag zo houden. Onder andere door het medewerkers motivatieonderzoek onder Gom-personeel én bol personeel naast elkaar te leggen, kijken we waar we nog verder samen willen ontwikkelen”. 

Verlenging samenwerking Gom en Bol

Meer waarde voor elkaar

Deze vorm van samenwerken zorgt voor enthousiasme bij bol én Gom. Ad: ”Ik ben enorm blij dat we naast een goede en veilige schoonmaakdienstverlening samen nog verder optrekken. Want dat is waar partnership echt om draait. De kennis van bol en Gom versterkt elkaar. We werken samen aan een schone én veilige werkomgeving.”

Of zoals Pauline Roukens, Manager Workplace Management Offices bij bol, het verwoordt: “Gom is voor bol een partner. Een partner die als gewaardeerde dienstverlener flexibel en transparant werkt en meedenkt in hoe bol haar strategische doelen kan bereiken.”