21 april - Aanpassingen overheidsmaatregelen

In de persconferentie van dinsdagavond 21 april heeft het kabinet aanpassingen van de bestaande maatregelen gepresenteerd. Samengevat zijn de aanpassingen ten opzichte van de huidige maatregelen:

  • Kinderopvang en basisscholen (aangepast en deels) weer open vanaf 11 mei.
  • Versoepeling van richtlijnen voor sportactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar.
  • Grote evenementen niet mogelijk tot 1 september.

Alle bestaande maatregelen blijven van kracht tot 20 mei.

het woord coronavirus staat tussen allerlei getekende virusdeeltjes

Belang bestaande maatregelen

Facilicom Group volgt nog altijd de adviezen van het RIVM en hanteert de maatregelen van de overheid. Het basisadvies blijft nog steeds gelijk:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis, werk ook zo veel mogelijk thuis.
  • Zorg voor goede hygiëne.
  • Ga je toch naar buiten, minimaal 1,5 meter afstand - ook op de werkvloer!

 De belangrijkste oproep die wij dan ook doen is: hou vol en hou je aan de maatregelen!

 

Door gedeeltelijke versoepeling van de maatregelen en de behoefte aan een terugkeer naar het normale leven, zullen steeds meer mensen zich gaan verplaatsen. We zien nu al dat het op kantoren en op straat drukker wordt. Het advies blijft nog steeds, ook in de meivakantie: blijf zo veel mogelijk thuis, werk zo veel mogelijk thuis. De naleving van de 1,5 meter-maatregel blijft cruciaal.

1,5 meter bij Facilicom Group

De invulling van de 1,5 meter-samenleving gaat veel van ons vragen. Niet alleen in richtlijnen op werklocaties maar vooral ook in gedrag. Er wordt een groot beroep gedaan op de flexibiliteit van de samenleving. Momenteel bereiden we ons voor op aangepaste infrastructuur op de kantoren van Facilicom Group. Ook zijn we in gesprek met onze opdrachtgevers over te nemen maatregelen om de 1,5 meter-samenleving vorm te geven.

Continuïteit

We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en maken steeds een passende doorvertaling vanuit het overheidsbeleid. Doorlopend brengen we de impact van de overheidsmaatregelen in kaart en nemen we maatregelen. We doen er alles aan om onze dienstverlening maximaal op peil te houden. Mocht het coronavirus impact hebben op onze dienstverlening, dan wordt u daarover tijdig geïnformeerd door uw contactpersoon.