Een recept voor gezonde en gelukkige werknemers

Hybride werken is de norm en kantoortijden en -bezettingen veranderen continu, hierdoor verandert ook de rol van bedrijfscatering. Naast het leveren van gezonde, duurzame en lekkere gerechten, zijn we een partner geworden die bijdraagt aan het welzijn en de tevredenheid van de werknemers van onze opdrachtgevers. Wij geloven sterk dat gezonde en gelukkige teams de basis vormen voor een bloeiende werkomgeving. Lees hier hoe onze bedrijfscatering, met zorgvuldig samengestelde menu's en verse ingrediënten, een centrale rol speelt in het bevorderen van de werksfeer.

Vitaliteit op het menu

Gezonde voeding is belangrijk voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale scherpte en langdurig welzijn. Onze voedingsdeskundige/diëtiste, Pam Steffen, speelt hierin een grote rol. “Onze menu's zijn zorgvuldig samengesteld om een breed assortiment aan gezonde opties te bieden" legt Pam uit. "We richten ons op plant-forward gerechten, wat betekent dat we duurzame keuzes maken op het gebied van vlees en vis, en de nadruk leggen op een overvloed aan groenten. Een goed voorbeeld hiervan zijn onze eigen spreads, zoals de Food&i eiersalade of tonijnsalade, die vol groenten zitten. Dit noemen we het 50/50-principe, ook wel hybride: 50% dierlijke eiwitten en 50% groenten. Hierdoor zijn onze gerechten rijk aan vitamines. Elk gerecht wordt met zorg ontwikkeld, waarbij duurzaamheid en gezondheid centraal staan.” vertelt Pam.

Pam is actief bezig met het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer. Ze zet haar kennis niet alleen in om advies te geven, maar deelt deze ook regelmatig met onze medewerkers door het geven van haar masterclass ‘Vitaliteit op de Werkvloer’. “Vitaliteit is natuurlijk belangrijk, zowel op het werk als privé” zegt Pam. “Ik heb een grote passie voor een gezonde levensstijl en deel dit graag met anderen. Veel mensen zijn zich niet bewust van de basisprincipes van een gezonde, vitale leefstijl. Door deze kennis te delen, kun je een groot verschil maken."

Naast het feit dat onze voeding goed is voor het lichaam, streven we ook naar culinaire inclusiviteit. We zorgen ervoor dat er voor iedereen iets lekkers te vinden is, ongeacht dieetwensen of allergieën. Ook guilty pleasures zijn terug te vinden in onze restaurants. Dit vergroot de keuzemogelijkheden en draagt bij aan de tevredenheid en betrokkenheid van medewerkers.

Een recept voor succes

Eten verbindt

Gezonde maaltijden leggen een basis voor vitaliteit en creëren waardevolle momenten van verbinding tussen collega’s. Onderzoek laat zien dat samen lunchen een positieve invloed heeft op zowel productiviteit als werkplezier. Het gezamenlijke lunchmoment biedt een kans voor verbinding. Door gezellige eetruimtes in te richten, koffiebarren met barista’s als centraal punt in een pand en gemeenschappelijke maaltijden aan te moedigen, bevorderen we sociale interactie. Deze momenten versterken de teamgeest, bevorderen een positieve bedrijfscultuur en verhogen de tevredenheid van medewerkers. Een koffiepauze of lunch is dé plek waar verhalen gedeeld worden, ideeën ontstaan en de band met collega’s wordt versterkt—iets wat in deze hybride tijd vaak ontbreekt.

 

Partners in crime

Bij Food&i zien we onszelf als partners in het bevorderen van een gezondere levensstijl op de werkvloer en het versterken van verbinding tussen medewerkers. Door samen met opdrachtgevers en gasten een transitie naar een gezondere omgeving te realiseren, dragen we actief bij aan het welzijn en de vitaliteit van werknemers. We luisteren naar feedback via regelmatige tevredenheidsonderzoeken en spelen in op trends in de markt, zodat we onze menu’s en diensten steeds blijven vernieuwen. Met voedzame maaltijden en een breed aanbod aan inclusieve opties creëren we een werkklimaat waar gezondheid en geluk hand in hand gaan. Zo ondersteunen we bedrijven in hun streven naar fitte, gelukkige en betrokken medewerkers die de ruimte krijgen om te floreren en excelleren.

Wil je meer informatie over wat Food&i voor jouw bedrijf kan betekenen?