Massaal een compliment tijdens DDvdS

Het uitspreken van dankbaarheid en waardering aan alle collega's

Een aantal jaar geleden is ‘De Dag van de Schoonmaker’ in het leven geroepen. Sinds het ontstaan steunt Gom dit mooie initiatief, omdat alle schoonmaakmedewerkers op deze dag de extra aandacht en waardering krijgen die ze verdienen. Aan HR-directeur Marjolein Reijs en Operationeel directeur Björn Weertman vragen we naar hun persoonlijke mening over deze dag. 

De Dag van de Schoonmaker (aanstaande 15 juni) is niet alleen voor Gom ontzettend belangrijk, maar ook voor alle schoonmaakmedewerkers. Hoewel de mensen die werkzaam zijn in de schoonmaakbranche het belang en de waarde van schoonmaakmedewerkers wél zien, is dat nog niet bij iedereen het geval. Gelukkig zijn er steeds meer opdrachtgevers die bij dit initiatief aansluiten om hun waardering te laten zien. Björn vertelt: “Je merkt dat steeds meer opdrachtgevers betrokken zijn bij deze belangrijke dag. Ze maken speciaal ruimte in hun agenda en zijn vaak ook persoonlijk aanwezig. Sommigen regelen zelfs een attentie of een ontbijt op de locatie, echt ontzettend leuk! Het laat zien dat veel opdrachtgevers beseffen dat schoonmaak belangrijk werk is. Dat onze medewerkers dan op DDvdS de extra aandacht krijgen die ze verdienen, dat maakt mij heel blij!”

Trots en dankbaar

DDvdS is ook een mooi moment om waardering naar de medewerkers uit te spreken. Marjolein licht toe: “Onze schoonmakers zijn de belangrijkste mensen van onze organisatie: zij staan iedere dag – met al hun bescheidenheid – klaar voor anderen. Ze maken het leven van veel mensen een beetje prettiger door te zorgen voor een schone werkomgeving en dragen daardoor direct bij aan het werkgeluk van anderen. Wij willen laten weten dat we trots en dankbaar zijn dat zij dit elke dag weer voor onze klanten doen.” Björn beaamt dat en voegt toe: “Naast het uitspreken van onze dankbaarheid en waardering, vind ik het ook belangrijk dat er met DDvdS landelijk aandacht wordt gegeven aan het dagelijkse harde én relevante werk van onze collega's. Zowel voor onze collega's als voor de gehele beroepsgroep.” 

Afbeelding Dag van de schoonmaker

Zorgen voor onze mensen

Marjolein kijkt uiteraard – of vooral – vanuit HR-oogpunt naar DDvdS. “Een belangrijk onderdeel van werkgeluk is aandacht en erkenning geven. Of heel eenvoudig, een compliment geven. Tijdens DDvdS geven we massaal - en toch persoonlijk - dat compliment vanuit de hele organisatie.” Het initiatief past ook heel goed bij wat Gom wil zijn: een bedrijf dat zorgt voor haar mensen. Gom kijkt niet alleen naar het functioneren van een collega, maar staat ook stil bij het persoonlijke leven. En helpt daarbij indien nodig. Marjolein licht toe: “Dat gaat van wegwijs maken bij financiële ondersteuning, mentale en fysieke hulp en hulp door maatschappelijk werkers. Het gaat ook om persoonlijke ontwikkeling, zoals taaltrainingen en het behalen van noodzakelijke startkwalificaties. Denk bijvoorbeeld aan het BOS-diploma of een praktijkleerverklaring, zodat de positie op de arbeidsmarkt verbetert.” Dit wordt ook gewaardeerd door de collega's. Björn licht toe: “Onze collega's werken niet voor niets graag bij Gom. Dat uit zich in hun enorme betrokkenheid en bevlogenheid, maar ook in de hoge score van ons Medewerker Motivatie Onderzoek.”  

Roadtrippend door het land

En wat Marjolein en Björn zelf gaan doen op 15 juni? Lachend: “Wij maken op DDvdS - net als vele andere collega's - een kleine roadtrip door het land, zodat we een aantal van onze collega's persoonlijk kunnen bedanken. De afgelopen jaren was dit een groot succes, dus we kijken er enorm naar uit. Op naar een mooie dag voor onze collega's!” 

Wil je meer weten over dit bijzondere initiatief en welke acties Gom onderneemt om alle medewerkers te laten stralen op DDvdS? Bekijk dan deze website of houd de LinkedIn-pagina van Gom in de gaten!