Wat kunnen we voor je betekenen?

Voorkomen van infecties is een hot item in zorginstellingen, zowel care als cure. Corona heeft de noodzaak van infectiepreventie in een stroomversnelling gebracht. Het terugdringen van besmettingen is niet altijd een kwestie van vaker of intensiever schoonmaken. Het is vooral belangrijk om met kennis van zaken te werk te gaan. En om de juiste materialen en middelen te gebruiken. Gom Zorg kan je daarbij helpen. Praktisch en professioneel.

Advies en consultancy

Als initiatiefnemer van het KIP is Gom Zorg de betrouwbare adviseur en consultant die hygiëne in je instelling naar een hoger niveau tilt. Op al je vragen is er een antwoord, bij problemen adequate ondersteuning. Met welke vragen kunt je bij ons aankloppen?

De Infectiepreventie Scan
Stap 1 is vrijwel altijd een inventarisatie van je huidige organisatie op het gebied van infectiepreventie. Werk je volgens de hygiënerichtlijnen en regels, bijvoorbeeld die voor corona? Bestaan er protocollen en zijn die actueel? Beschikken medewerkers over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en maken zij op de juiste wijze schoon, ook volgens de WIP-richtlijnen? De scan levert je een adviesrapport op dat de basis is voor effectieve vervolgstappen.

Protocollen aanpassen en huisregels schrijven
Met de scan kan Gom Zorg een blauwdruk maken voor de juiste wijze van schoonmaak in je organisatie. Je krijgt de beschikking over complete protocollen, duidelijke werk- en instructiekaarten en heldere huisregels. Door onze kennis van je instelling heb je de zekerheid dat alle informatie op maat wordt samengesteld. Dus: praktisch uitvoerbaar voor je medewerkers en externe schoonmaakdiensten.

Trainingen geven
De verantwoordelijke medewerkers voor hygiëne leren we ook alle noodzakelijke vaardigheden aan. Voor elk onderdeel is er een praktische instructie: een basistraining schoonmaak, een training handhygiëne of infectiepreventie of een instructie om veilig te werken in een corona-omgeving.

Persoonlijke beschermingsmiddelen leveren
Veilig schoonmaken heeft ook te maken met het gebruik van de juiste middelen. In onze uitgebreide catalogus met persoonlijke beschermingsmiddelen vind je alles om je medewerkers goed toe te rusten: mondkapjes, schorten, handschoenen, desinfectants, stickers om 1,50 meter afstand te houden en nog veel meer.

Desinfectie van ruimten
Een kamer desinfecteren kan ook met een innovatieve technologie: UVC-licht. Daarvoor scant een robot de ruimte om alle gladde oppervlakken met de juiste hoeveelheid licht te desinfecteren. De straling is dodelijk voor micro-organismen. Alle virologische en bacteriologische verontreiniging verdwijnt in slechts 10 minuten tijd.

Kies je eigen stappenplan

Je bepaalt zelf welke stappen voor jou van belang zijn. Bij Gom Zorg zijn we flexibel en helpen je graag. Je kunt een beroep doen op één of meer van onze diensten, ook als je geen schoonmaakklant bent. Voorop staat dat we onze activiteiten in nauw overleg met je verantwoordelijke medewerkers uitvoeren. Dat is trouwens ook de manier om draagvlak in je organisatie te creëren. En het past bij de opzet van het Kenniscentrum Infectie Preventie: kennis delen is immers ons bestaansrecht.
 

Meer weten?

Wil je weten hoe je kunt anticiperen op een volgende coronagolf of uitbraak van ander virus of bacterie? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem gerust contact op met: