Scholing en protocollen

Om de kwaliteit van elke zorginstelling te waarborgen, is kennis over infectiepreventie bij iedere medewerker van groot belang. Dit geldt niet alleen voor de zorgverleners maar voor alle betrokken binnen elke zorginstelling, waaronder Gom Zorg.

medewerkers van Gom Zorg zitten te luisteren naar docent infectiepreventie

Om de specialistische kennis en de nodige aandacht voor dit onderwerp zo eenvoudig mogelijk in de praktijk te brengen, faciliteert het Kenniscentrum de workshop ‘infectiepreventie voor de zorg’ in samenwerking met het onafhankelijke adviesbureau Tensen & Nolte Infectiepreventie. Daarnaast krijgen medewerkers aanvullende trainingen zoals basishygiëne, handhygiëne en isolatieprotocollen. Voor alle trainingen ontvangt men een certificaat.

Handhygiëne - Fabels en feiten
Hieronder lees je de reactie van professor Andreas Voss, hoogleraar Infectiepreventie aan het Radboud UMC waarin hij een aantal stellingen aanhaalt over handhygiëne: Fabels en feiten over handhygiëne.

Instructievideo's

Handenwassen is van levensbelang. Voor trainingen hebben we instructievideo's laten maken. Voordat iemand bij ons komt werken, moet diegene eerste de hele instructie doornemen, zodat bekend is hoe handen gewassen en gedesinfecteerd dienen te worden.

Meer weten? Ik help je graag: